To je to što me zanima!

Legenda na klupi Nizozemske: Ronald Koeman novi izbornik

Za Nizozemsku je odigrao 78 utakmica i zabio 14 golova. Poznat po razornom udarcu, u Barceloni je dugo držao rekord od 26 golova iz slobodnjaka, dok ga prošle godine nije skinuo Leo Messi
Vidi originalni članak

Prema navodima nizozemskih medija, među kojima je i nacionalna novinska agencija ANP, Ronald Koeman u utorak će potpisati dvogodišnji ugovor i preuzeti nizozemsku nogometnu reprezentaciju.

Koeman će naslijediti Dicka Advocaata koji je otišao nakon što se Nizozemske nije uspjela kvalificirati za SP u Rusiji, što je trostrukim svjetskim viceprvacima drugo veliko natjecanje zaredom koje propuštaju, nakon što ih nije bilo ni na Euru u Francuskoj 2016. godine. No Advocaat je naslijedio već raštimani orkestar egotripova u reprezentaciji koji je vodio Danny Blind. 

Koemana, legendu nizozemskog nogometa, čeka veliki posao na klupi. Mora srezati klanove, odlučiti je li vrijeme da se nekim igračima zahvali i okrene se mladima i kako da vrati Nizozemskoj djelić sjaja koje je ova reprezentacija nekoć imala.

Bivši nizozemski reprezentativni branič trenerskim se poslom počeo baviti 2000. godine u Vitesseu iz Arnhema, a zatim je radio i u Ajaxu, Benfici, PSV-u iz Eindhovena, Valenciji, Feyenoordu, Southamptonu i Evertonu gdje je dobio otkaz u listopadu lani.

Kao igrač bio je dio legendarne Ajaxove generacije u 80-im godinama, kasnije je prešao u PSV pa u Barcelonu i na koncu u Feyenoord gdje je završio karijeru. Za Nizozemsku je odigrao 78 utakmica i zabio 14 golova. Poznat po razornom udarcu, u Barceloni je dugo držao rekord od 26 golova iz slobodnjaka, dok ga prošle godine nije skinuo Leo Messi.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Najbolji_Veznjak_Svijeta 06.02.2018.

    S trenerom koji dovede prevaru Vlasica u klub nemogu ocekivat velike stvari!!

  • Xyster 06.02.2018.

    Neće se s njim usrećiti.

  • The Godfather 06.02.2018.

    Jednostavno, nije to više reprezentacija kakva je nekoć bila. Nema više van der Sara, van Bronckhorsta, Cocua, van Nistelrooya, Kluiverta... Dok su Robben, Sneijder i van Persie davno odigrali svoje najbolje utakmice. Nije problem u izbornicima, jednostavno dođe takvo vrijeme, za par godina možda će opet biti vrhunski. Eto, svi su za neuspjeh Brazila na SP-u 2010. krivili Dungu i njegovu neatraktivnu igru, ne shvaćajući da Brazil s Felipeom Melom, Ramiresom, Bastosom i Kakom, iza kojeg je bila slaba sezona u Realu puna ozljeda, nije isto što i Brazil s Ronaldinhom, Robertom Carlosom, Ronaldom i Kakom koji je žario i palio u Milanu. SP 2014. ispalo je još gore, kad su dogurali do polufinala zahvaljujući domaćinstvu i sucima, da bi se u posljednjim dvjema utakmicama razotkrile sve slabosti u njihovoj igri. A sad, s Coutinhom, Neymarom, Firminom i ostalima opet djeluju moćno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare