To je to što me zanima!

Legendarni Fernandez: Dosta je, vrijeme je za odlazak, ali...

Iako je najavio da je pravo vrijeme za reprezentativnu mirovinu, Jerome Fernandez u idućoj je rečenici rekao kako bi volio nastaviti igrati za reprezentaciju Francuske
Vidi originalni članak

Igrao je devet velikih finala s Francuskom i pobijedio u svih devet, a ovo jučerašnje u Kataru vjerojatno je i posljednje za velikog Jeromea Fernandeza . S 37 godina na leđima fantastični Fernandez rekao je dosta, no odmah u idućoj rečenici ipak ostavio otvorena vrata voljenoj reprezentaciji.

- S ovom sam momčadi pobijedio u svih devet finala koja sam igrao . Ako je ikad postojalo dobro vrijeme za odlazak, onda je to sada kada smo svjetski, europski i olimpijski prvaci - rekao je pa ipak dodao:

- No volio bih i dalje igrati za Francusku .

Kapetan svjetskih prvaka najbolji je strijelac Francuske u povijest i, ima osvojena četiri SP-a, tri EP-a i dvoje OI, dvije svjetske bronce i jednu europsku.

- Moja uloga u momčadi više nije tako značajna kao prije. Dolazi nova generacija i tim igračima treba što više vremena u igri. Uvjeravam vas da će ova generacija nastaviti istim tempom.

No ima jedan koji je i stariji od njega u reprezentaciji. Thierry Omeyer s Fernandezom je zajedno osvajao sve te medalje, a prečesto je i stajao na putu prema sreći hrvatske reprezentacije. I taj dobri stari Omeyer s 38 godina proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Kataru .

- Mogu vam samo reći da jedan veliki dio tih medalja dugujem Thierryju Omeyeru. Ponosan sam na svoje godine u reprezentaciji - zaključio je Fernandez koji je prvu medalju s Francuskom osvojio još davne 2001. godine .

Idi na 24sata

Komentari 27

  • El Tractor 03.02.2015.

    Dabogda osvojili još koji naslov, reprezentacija koja poštuje svoje igrače zaslužuje respekt.

  • Tedi Martinčić 03.02.2015.

    Koliko bi ta ista francuska imala naslova da su imali Gopca na člelu saveza i Ketu kao selektora? Sve u svemu francuzima traba skinuti kapu jer i prije ovih silnih zlata imali odličnu ekipu i rezultate, a sada samo potvrđuju klasu. Puno je teže braniti naslov, a oni to rade konstantno. našima je sada krajnje vrijeme da promjene trenera i krenu ispočetka kako bi do olimpijade napravili respektabilnu ekipu.

  • GJURO 03.02.2015.

    Kad će Goluža počet razmišljat o ostavci ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare