To je to što me zanima!

L'Equipe: Neuer najbolji igrač 2014., Modrić 25., Mandžo 40.

Francuski sportski dnevnik L'Equipe objavio je popis najboljih 100 nogometaša u 2014. godini. Prvi je Manuel Neuer ispred Ronalda i Messija, a tu su i trojica Hrvata
Vidi originalni članak

Dok se izbor najboljeg nogometaša svijeta u 2014. godini prema Fifi još očekuje, poznati francuski sportski list L'Equipe objavio je svoj popis "Top 100". Na prvom je mjestu Manuel Neuer, golman Bayerna i njemačke reprezentacije.

- Svjetski prvak 2014., dospio je u izbor tri najbolja za Zlatnu loptu Fife i France Footballa 2014. Prvak Njemačke s Bayern Münchenom, golman se nada da će ponoviti uspjeh Lava Jašina koji je kao golman jedini imao tu čast 1963. Za mnoge je, osobito u pogledu njegovih izletavanja izvan šesnaesterca, Manuel Neuer revolucionar na svojoj poziciji. Ovim uspjesima zaslužio je biti na vrhu najboljih 100 - navodi L'Equipe u objašnjenju.

Odmah ispod njemačke "hobotnice" smjestili su se Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Četvrto mjesto pripalo je Arjenu Robbenu, a peto Philippu Lahmu.

Od hrvatskih nogometaša trojica su uspjela ući među najboljih 100, sva trojica iz Primere. Luka Modrić je najbolji, na 25. mjestu.

- S osvajačem Lige prvaka s Real Madridom, Hrvatska je bila u mogućnosti dobiti mjesto među svim zvijezdama. Umjesto da bude miran u svlačionici, on se pokazao važnim na terenu, posebno kod prolaska protivničkog igrača. U reprezentaciji nije toliko uočljiv, ali ne može sve sam - objašnjavaju Francuzi.

Mario Mandžukić, ovoljetno pojačanje Atlético Madrida, zauzeo je 40. poziciju.

- Hrvat je imao važnu ulogu u sjajnoj sezoni 2013./2014. za Bayern koji je zadržao prvenstvo i kup. Bio je drugi strijelac Bundeslige i završio sezonu s 26 golova i deset asistencija sveukupno. No njegov stil igre nije bio prikladan za filozofiju Pepa Guardiole, a prodali su ga u Atlético na ljeto. Tamo je pošteno startao u prvenstvu (šest golova u 13 utakmica) i sjajno u Ligi prvaka (pet golova u šest utakmica).

Hrvatski trojac među najboljih 100 na svijetu prema L'Equipeu zatvara Ivan Rakitić, na 58. mjestu.

- Titula u Europskoj ligi uz naslov najboljeg igrača u finalu protiv Benfice (0-0, 4-2 nakon penala), sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu te transfer u Barçu: Ivan Rakitić imao je sjajan prvi dio 2014. Hrvat, koji je također dio najboljih 11 u Primeri u sezoni 2013./2014., još se, međutim, nije etablirao kao nesporni nositelj igre u Kataloniji.

Najboljih 20 nogometaša 2014. (L'Equipe)

  1. Manuel Neuer (Bayern München/ Njemačka)
  2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/ Portugal)
  3. Lionel Messi (Barcelona/ Argentina)
  4. Arjen Robben (Bayern München/ Nizozemska)
  5. Philipp Lahm (Bayern München/ Njemačka)
  6. Ángel Di María (Manchester United/ Argentina)
  7. Neymar (Barcelona/ Brazil)
  8. Thomas Müller (Bayern München/ Njemačka)
  9. Luis Suárez (Barcelona/ Urugvaj)
  10. Zlatan Ibrahimović (Paris Saint Germain/ Švedska)
  11. Toni Kroos (Bayern München/ Real Madrid/ Njemačka)
  12. Diego Costa (Chelsea/ Španjolska)
  13. Karim Benzema (Real Madrid/ Francuska)
  14. Gareth Bale (Real Madrid/ Wales)
  15. Sergio Agüero (Manchester City/ Argentina)
  16. Eden Hazard (Chelsea/ Belgija)
  17. James Rodríguez (Real Madrid/ Kolumbija)
  18. Javier Mascherano (Barcelona/ Argentina)
  19. Paul Pogba (Juventus/ Francuska)
  20. Mario Götze (Bayern München/ Njemačka)
  • 25. Luka Modrić (Real Madrid/ Hrvatska)
  • 40. Mario Mandžukić (Atlético Madrid/ Hrvatska)
  • 58. Ivan Rakitić (Sevilla/ Barcelona/ Hrvatska)

Najbolja momčad 2014. u formaciji 4-3-3 (L'Equipe)

  • Manuel Neuer (Bayern München/ Njemačka) - Philipp Lahm (Bayern München/ Njemačka), Sergio Ramos (Real Madrid/ Španjolska), Mats Hummels (Borussia Dortmund/ Njemačka), David Alaba (Bayern München/ Austrija) - Toni Kroos (Bayern München/ Real Madrid/ Njemačka), Xabi Alonso (Real Madrid/ Bayern München/ Španjolska), Ángel Di María (Real Madrid/ Manchester United/ Argentina) - Neymar (Barcelona/ Brazil), Lionel Messi (Barcelona/ Argentina), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/ Portugal)
Idi na 24sata

Komentari 74

  • LebronPetrovic 28.12.2014.

    Lista je bezveze i nepoštena. Jedino mi je drago zbog Neuera zato što volimo zapjevat Stavrosove pjesme.

  • MatejNekić_1 28.12.2014.

    di je yaya toure

  • ivepb 28.12.2014.

    ronaldo je za njih 5 klasi bolji !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare