To je to što me zanima!

Liga prvaka: Dalje PSV ili Fener, Rangers ili Lyon?

Iz skupina E, F i G nepoznata su još samo dva putnika u osminu finala. Sasvim sigurno u drugi krug idu ManU, Roma, Barcelona i Inter
Vidi originalni članak

Kao i u skupini H, iz koje u drugi krug idu Sevilla i Arsenal, sve je jasno u još jednoj skupini. Preostale su dvojbe u skupinama E i G. Barcelona je sada i teoretski u osmini finala, a koja je druga momčad koja ide dalje znat će se 12. prosinca. Tada u Glasgowu igraju Rangersi i Lyon, oboje sa sedam bodova nakon pet kola. Velike šanse za prolaz dalje ima Fenerbahce, kojem je dovoljna domaća pobjeda protiv CSKA u zadnjem kolu. Tek ako Turci kiksaju, dalje može PSV, koji u Eindhovenu mora dobiti Intera.
Škoti su bod u Stuttgartu izgubili pet minuta prije kraja. Poveli su u 27. minuti preko Adama, a poravnao je Cacau duboko u sudačkoj nadoknadi prvoga poluvremena. Meksikanac Pardo pogodio je u 62. minuti, novo izjednačenje donio Barry 'braveheart' Ferguson osam minuta kasnije. Gol za prvu pobjedu i prve bodove njemačkog prvaka djelo je Rumunja Marice.
Zanimljivo je bilo i u Lyonu. Četiri gola su pala, od čega dva iz penala, a jedan vrlo neobično. Iniesta je doveo Barcu u vodstvo već u 3. minuti, a u 7. je Juninho potegnuo slobodnjak 'iz svlačionice'. Lopta je preletjela sve, pala ispred zbunjenoga Valdesa i lagano ušla u gol. Katalonci su opet poveli iz penala, a 10 minuta prije kraja s bijele točke precizan je bio opet Juninho.
Iz slobodnog udarca zabio je i Cristiano Ronaldo, i to nekoliko sekundi prije kraja. Njegovim golom United je došao do pete pobjede i jedini su koji nakon pet kola imaju stopostotan učinak. Sporting je poveo preko Abela, izjednačio je Tevez. Puno manje neizvjesno bilo je u Kijevu. Domaći Dinamo nastavlja igrati katastrofalno, a 'posljednji čin' je uvjerljiv poraz od Rome. Nula bodova i gol razlika 4-16 je doista grozan učinak.
U prvoj utakmici večeri, prilično dosadnom dvoboju u Moskvi, PSV je golom Farfana uzeo sva tri boda. CSKA je u nekoliko utakmica bio blizu, ali nakon pet kola imaju samo jedan bod. Već 12 bodova skupio je Inter. Na Giuseppe Meazi su Talijani bili sigurni i golovima Cruza, Ibrahimovića i rezerve Jimeneza došli do sigurne i uvjerljive pobjede.

SKUPINA E:
Lyon - Barcelona 2-2 (Juninho 7, 80-p / Iniesta 3, Messi 58-p)
Stuttgart - Rangers 3-2 (cacau 45, Pardo 62, Marica 85 / Adam 27, Ferguson 70)
TABLICA: 1. Barca 11, 2. Rangers 7, 3. Lyon 7, 4. Stuttgart 3.

SKUPINA F:
Dinamo K. - Roma 1-4 (Bangoura 63, Panucci 4, Giuly, Vučinić 36, 78)
Manchester Utd - Sporting 2-1 (Tevez 61, Ronaldo 90 / Abel 21)TABLICA: 1. Man. Utd 15, 2. Roma 10, 3. Sporting 4, 4. Dinamo 0.

SKUPINA G:
CSKA - PSV 0-1 (Farfan 39)
Inter - Fenerbahce 3-0 (Cruz 55, Ibrahimović 66, Jimenez 90)TABLICA: 1. Inter 12, 2. Fenerbahce 8, 3. PSV 7, 4. CSKA 1.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare