To je to što me zanima!

Liga prvaka: Rosenborg iznenadio Chelsea

Norveški prvak Rosenborg napravio je najveću senzaciju na startu ovogodišnje Lige prvaka i Chelseaju oduzeo bod na Stamford Bridgeu
Vidi originalni članak

Blizu 25.000 navijača engleskog doprvaka nije moglo vjerovati svojim očima - njihov Chelsea je u 1. kolu Lige prvaka na Stamford Bridgeu odigrao samo 1-1 protiv norveškog prvaka Rosenborga. Borbeni Norvežani iznenađujuće su poveli u 24. minuti golom Koppinena. Uslijedio je veliki juriš 'Bluesa' i nakon što je Andrej Ševčenko zabio svoj prvi ovosezonski gol i izjednačio na 1-1, izgledalo je da stvari polaku idu u očekivanom smjeru, tj. sigurnoj pobjedi Chelseaja. Do kraja utakmice rezultat se, međutim, više nije promijenio, a igrači Rosenborga mogli su započeti slaviti fantastičan rezultat na Stamford Bridgeu.
Ni drugi domaćin u skupini B nije ispunio zacrtani cilj. Schalke je u AufSchalke Areni poražen od Valencije 0-1. Strijelac pobjedničkoga gola za 'šišmiše' bio je David Villa nakon sjajne duge lopte Miguela. Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Schalke, ali kao i ostatak momčadi nije ostavio osobito dobar dojam i uputio je tek jedan udarac prema golu Valencije.
Europski prvak AC Milan bez većih poteškoća došao je do startna tri boda protiv Benfice. Sve je praktički bilo riješeno tijekom početnih dvadesetak minuta. Prvo je Pirlo iz slobodnog udarca zabio za 1-0, a nedugo zatim u strijelce se upisao i Inzaghi. Tek u sudačkoj nadoknadi Nuno Gomes zabio je utješni gol za goste.
Poput Chelseaja i Real Madrid je dugo 'visio' protiv Werdera. Iako su Španjolci rano poveli golom Raula u 16. minuti, nepunih 60 sekundi kasnije Nijemci su izjednačili preko Sanoga. Vrijedna tri boda španjolskom prvaku osigurao je Ruud van Nistelrooy petnaest minuta prije kraja utakmice.
Savršen početak nove euro-sezone ubilježio je Šahtar Donjeck 2-0 pobjedom nad Celticom. Darijo Srna nosio je kapetansku vrpcu svih 90 minuta, dva puta je opucao prema golu i dobio jedan žuti karton.

SKUPINA A
Porto - Liverpool 1-1 (Gonzalez 8'-11m/ Kuyt 17')
Marseille - Bešiktaš 2-0 (Rodriguez 78', Cisse 90')

SKUPINA B
Chelsea - Rosenborg 1-1 (Ševčenko 53'/ Koppinen 24')
Schalke - Valencia 0-1 (Villa 63')

SKUPINA C
Olympiakos - Lazio 1-1 (Galletti 55'/ Zauri 77')
Real Madrid - Werder 2-1 (Raul 16', Van Nistelrooy 74'/ Sanogo 17')

SKUPINA D
AC Milan - Benfica 2-1 (Pirlo 9', Inzaghi 23'/ Nuno Gomes 90')
Šahtar - Celtic 2-0 (Brandao 6', Lucarelli 8')

Idi na 24sata

Komentari 3

  • maximir 19.09.2007.

    nemres vjerovati da si chelsea moze priustiti takav score....ja bi im svim adala sad otkaz

  • lippi 19.09.2007.

    Želimo biti hrvatski Rosenborg, rekao je prije tri godine Zdravko Mamić. Trebat će još godine, godine, godine...

  • vandersar 19.09.2007.

    Toliko o \"mormao imati 100 milijuna eura, eduarda i kovača da uđemo u ligu prvaka\"! POnekad je, maiću, dovoljno samo imati igrače koji zanju igrati nogomet, ma koliko loše bili plaćeni

Komentiraj...
Vidi sve komentare