To je to što me zanima!

Ponovimo taj Melbourne! Evo kako se kovalo naše prvo zlato

ZLATNE 'BARAKUDE' Vićan, Burić, Bušlje, Vrdoljak, Kunac, Joković , Smodlaka, Đogaš, Marković, Barać, Hinić, Bošković i Pavić pod vodstvom Ratka Rudića donijeli su Hrvatskoj prvo i jedino svjetsko zlato...
Vidi originalni članak

Australski Melbourne izvlači osmijeh svakom hrvatskom sportskom fanu. Prije točno deset godina tamo smo uzeli svoje prvo i zasad jedino svjetsko zlato.

Prvenstvo se igralo od 17. ožujka do 1. travnja, a Hrvatska je uz manje poteškoće upisala tri pobjede protiv Amerikanaca, Australaca i Južnoafričke Republike.

To nam je omogućilo direktan plasman u četvrtfinale gdje smo Rusima održali pravu lekciju rezultatom 13-3!

Ta moćna Hrvatska dobila je i Srbiju u polufinalu 11-7 predvođena raspucanim Boškovićem. U finalu nas je čekao današnji protivnik, Mađarska.

Imali su izabranici Ratka Rudića lijeka i za njih pobjedom 9-8.

VIDEO

Hrvatska: Vićan, Burić, Bušlje, Vrdoljak 1, Kunac, Joković 1, Smodlaka 1, Đogaš 1, Marković 2, Barać 2, Hinić, Bošković 1, Pavić
 

Izbornik: Ratko Rudić

Mađarska: Szecsi, Varga 2, Madaras 1, Kasas 1, Kiss 3, Szivos 1, Benedek, Fodor, Biros, Kis, Molnar, Nagy

Izbornik: Denes Kemeny

Igrač više: Hrvatska 5/10, Mađarska 4/11
Peterci: Hrvatska 1/1, Mađarska 1/1

Bila je to vrlo tvrda i dramatična utakmica s brojnim preokretima. Naši su vodili na samom početku pogotkom Barača, Kasas i Kiss preokrenuli su rezultat do kraja prve četvrtine.

Uzvratili su Vrdoljak i Bošković za novo hrvatsko vodstvo, a poravnao Madaras. Smodlakin gol je nakon toga anulirao Varga koji je zatim Mađare doveo u 5-4 vodstvo. Iako je zatim zabio Barač, Szivos i Kiss donijeli su Mađarima jedinu prednost od dva gola.

Igrao je za Hrvatsku i Mile Smodlaka. Naš legendarni centar se također prisjetio te legendarne utakmice s Mađarima u ožujku 2007.

- Uvijek se lijepo osjećam kad se sjetim te utakmice. Mi smo praktički dvije-tri minute prije kraja bili otpisani. Zbog toga je pobjeda bila još slađa. Da, ta je Mađarska momčad bila zastrašujuće jaka, ali jaki su i sad. No, mi smo protiv Srba pokazali koliko smo moćni – rekao je Smodlaka.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • No diggity 29.07.2017.

    Ajmo dečki po zlato, sretno večeras :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare