To je to što me zanima!

Lijepe i opasne: 10 najljepših borkinja, među njima i Hrvatica

Iako u svijetu slobodne borbe prevladavaju muškarci, u ringu ili oktogonu sve se češće susreću i žene. Neke od njih bez problema bi se mogle baviti i manekenstvom, ali izabrale su drugi put
Vidi originalni članak

Ovakva sam se rodila i neću se skrivati. Bit ću snažna i lijepa. Ako nekome smeta, može nazvati moje roditelje, rekla je jedna od najljepših borkinja u UFC-u, Amerikanka Paige VanZant.

Odlučila je kako više neće skrivati svoju ženstvenost, što je dosad radila odbijajući ponude mnogih časopisa i koncentrirajući se više na borbe, već da će se više posvetiti svojoj 'nježnijoj' strani.

Vratit će se borbama, ali zašto ne iskoristiti dobar izgled? 

No, i mnoge su se kolegice prije nje odlučile više posvetiti zaradi izvan ringa, a svojim fizičkim predispozicijama mnoge bi to tek mogle napraviti. Donosimo vam popis TOP 10 najzgodnijih borkinja.

10. Felice Herrig 

Ona se tječe u 'slamka' kategoriji UFC-a, a u zadnje dvije borbe nije se proslavila. Izgubila je odlukom sudaca od Karoline Kowalkievicz i Michelle Waterson.

Oba je puta to bila na događajima gdje je u glavnoj borbi sudjelovao Khabib Nurmagomedov, ali su osim moći dagestanskog orla okupljeni mogli uživati u potezima, ali i ljepoti Felice.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

9. Sara Luzar Smajić

Na ovom se popisu našla i hrvatska borkinja u usponu.

Sara Luzar Smajić bori se u perolakoj kategoriji, u NFC-u je debitirala pobjedom protiv Antonije Golubić, ali u drugoj je borbi izgubila nakon sudačke odluke od Talijanke Vezzolli.

Tek je na početku borilačke karijere i njezino vrijeme tek dolazi...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

8. Anastasija Jankova

Nakon pet pobjeda zaredom, ova je atraktivna Ruskinja naletjela na bolju od sebe.

Kate Jackson pobijedila ju je odlukom sudaca, ali Jankovu su mogli utješiti da je ljepša od protivnice. Taj poraz nije ju obeshrabrio već je na svom Instagram profilu objavila kako nakon svakog pada dolazi uspon te da će se vratiti još jača.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

7. Heather Hardy

Ima i Bellator svoj materijal za trku.

Ova bivša boksačka prvakinja u svijetu slobodne borbe ima dvije pobjede i jedan poraz. U svojem je zadnjem nastupu u kavezu prvog UFC-ovog kokurenta pobijedila Anu Julaton sudačkom odlukom, a voli isticati i irsku zastavu poput poznatijeg joj kolege Conora McGregora.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

6. Michelle 'Karate Hottie' Waterson

Američka borkinja u potpunosti opravdava svoj nadimak.

U ringu očarava svojom tehničkom potkovanošću, ali i fizičkim izgledom. Povezala je tri pobjede u 'slamka' kategoriji, a bila je bolja i od 10. na popisu - Felice Herrig. Ova simpatična majstorica karatea osvojila je srca navijača, a ubrzo bi mogla biti i u borbi za pojas.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

5. Alexandra Albu

Atraktivna Ruskinja uraganski je krenula u svoju profesionalnu karijeru i nanizala tri pobjede. No, nakon toga 'ugušila' ju je Emily Whitmire, ali to nije obeshrabrilo Alexandru jer kao što se vidi iz priloženog, i dalje naporno trenira kako bi u oktogonu bila što bolja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

4. Mackenzie Dern 

U svojoj profesionalnoj karijeri Mackenzie ima sedam pobjeda. Dosad je neporažena, a to će ostati još neko vrijeme jer je njezina karijera sad stavljena na stranu zbog važnijih stvari. Sa svojim suprugom sad čeka dijete te se neće baš tako brzo vratiti u oktogon.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

3. Paige VanZant

Page Sietten koja je zbog zadirkivanja u srednjoj školi promijenila prezime u VanZant uvodi nas u TOP3. 

Paige VanZant sve je više na naslovnicama časopisa u izazovnim izdanjima, ali kako sama kaže, vratit će se borbama. U oktogonu je nakon dva poraza polugom pobijedila drugu borkinju na ovoj listi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Rachel Ostovich

Rachael Ostovich stiže s Havaja, prezime joj sugerira kako moguće ima i nešto balkanske krvi.

U zadnje je vrijeme bila poznatija po nemilim događajima premlaćivanja od strane supruga. U oktogonu ima pobjedu i dva poraza, ali ako neće uspjeti u svijetu slobodne borbe, uvijek može poći stopama kolegice s broja 3.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Gina Carano

Na prvom mjestu je bivša borkinja čiju je karijeru 'prekinula' jedna od najboljih borkinja današnjice.

Nakon sedam pobjeda, Gina je u Strikeforceu izgubila nokautom od Cris Cyborg i nakon toga se više nije borila već se posvetila glumačkoj i voditeljskoj karijeri. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 23.04.2019.

    Od ovih navedenih, pet najboljih su: Paige, Michelle, Anastasia, Sara i Gina. Što se ostalih tiče, viđao sam puno ljepših cura na UFC-u...ali njih nažalost nisu naveli.

  • 13.04.2019.

    Cris Cyborg je pojam za zenstvenost u svijetu sporta kao sto je nakada bila Jarmila Kratochvilova

  • VIM_2 13.04.2019.

    Dobra stopala imaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare