To je to što me zanima!

Linfield FC - nedodirljivi trofejni poluprofesionalci

Prvi protivnik Dinama u Europi je klub koji spada među najtrofejnije u svijetu. U 122 godine koliko postoje, ova je momčad osvojila čak 208 trofeja
Vidi originalni članak

Linfield FC je klub s bogatom tradicijom, dužom od jednog stoljeća. Klub je u južnom dijelu Belfasta osnovan u ožujku 1886., a svoje utakmice danas igra na Windsor Parku, gdje svoje utakmice igra i reprezentacija Sjeverne Irske. Na tom se stadionu može smjestiti 20.332 gledatelja.
Dinamo će u prvoj utakmici morati igrati u svojim rezervnim dresovima jer Linfield FC igra u plavim majicama i bijelim hlačicama. Rezervna opcija im je kombinacija crvene majice i plavih hlačica.
Linfield je apsolutno najbolja momčad u Sjevernoj Irskoj. Prošle su sezone osvojili prvenstvo, Liga kup i Sjevernoirski kup. Prvaci države su posljednje tri sezone, a u tim su sezonama uzimali i kup. Liga kup im je izmakao samo u sezoni 2006./'07. Ukupno su čak 48 puta osvojili naslov prvaka, imaju 39 kupova i devet Liga kupova. Trofejni protivnik, nema što.
Menadžer Linfielda je David Jeffrey, bivši igrač ovoga kluba i trener koji je već 19 puta dobio nagradu za menadžera mjeseca. Na raspolaganju ima samo jednog stranca, malo poznatog 30-godišnjeg Škota Stevena Douglasa. Svi ostali su domaći igrači, među kojima također nema zvučnih imena. Kapetan momčadi je Noel Bailie, 37-godišnji nogometaš kojem nogomet nije i jedino zanimanje. Kao i svi igrači iz sjevernoirske lige, pa tako i svi igrači Linfielda, Bailie je poluprofesionalac.

ŠEST POBJEDA U LIGI I KUPU PRVAKA
Ovo je treća sezona u nizu da Linfield nastupa u prvom pretkolu Lige prvaka. Lani je prejak bio švedski Elfsborg, koji se morao i te kako pomučiti da prođe dalje. Nakon 0-0 u Sj. Irskoj, Šveđani su na svom terenu slavili 1-0 i prošli. Godinu prije izbacila ih je slovenska HIT Gorica, koja je u gostima pobijedila 3-1, a u Sloveniji je bilo 2-2. U Ligi prvaka i Kupu prvaka odigrali su 53 utakmice u povijesti. Pobijedili su šest puta, remizirali 16, a izgubili su 31 put.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zlundralo 01.07.2008.

    ak nas oni dobe mamiću bolje da ostaneš u irskoj i ne vracaj se doma

  • k1994m 01.07.2008.

    Kad vi njih dobijete sa 3 4 razlike onda ce mo mi vjerovat da su oni poluprofesionalci!!!

  • nogometas05 01.07.2008.

    Ma\"strasan\"protivnik-bas kao i one Domzale u drugom kolu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare