To je to što me zanima!

Liverpool na nogama: Jürgen Klopp je novi menadžer 'redsa'

Engleski su mediji potvrdili kako su klub s Anfielda i njemački stručnjak dogovorili sve uvjete i kako Klopp stiže na tri godine uz godišnju plaću od 10 milijuna eura...
Vidi originalni članak

Puno prije no što je Brendan Rodgers u nedjelju dobio otkaz nakon 3,5 godine na Anfieldu, krenuo je pritisak navijača Liverpoola da se za novog menadžera 'redsa' dovede Jürgen Klopp. Kada je Rodgers napokon otišao zbog blijedog izdanja u remiju s velikim gradskim rivalom Evertonom, što je bila samo kap koja je prelila čašu, odmah su počela medijska nagađanja tko bi trebao preuzeti klupu Liverpoola. Dvojbi unutar kluba zapravo i nije bilo, a sve do danas su trajali pregovori oko ugovora i točnih ovlasti novog menadžera te su prvo BBC i Sky Sports danas objavili kako je njemački stručnjak pristao na sve uvjete i dogovorio suradnju u trajanju od tri godine, a navečer je vijest objavio i Liverpool na svojoj službenoj stranici. 

Dobra je to vijest za sve navijače ovog kultnog kluba koji očajnički žele trenera kakav se neće zadovoljiti prosječnim igračima i sredinom ljestvice. Liverpool je uvijek bio više od toga. Novi trener javnosti će biti predstavljen na press konferenciji koja ja zakazana za sutra u 11 sati po hrvatskom vremenu, a pretpostavlja se kako Klopp stiže za godišnju plaću od 10 milijuna eura. 

Skoro 20 godina u Mainzu pa sedam u Borussiji Dortmund

Klopp je nakon 12 godina igračke karijere, koju je u cijelosti proveo u Mainzu, trenersku karijeru započeo također u Mainzu gdje je na klupi proveo sedam godina. Nakon toga isto toliko vremena proveo je i u Borussiji Dortmund s kojom je osvojio dva naslova njemačkog prvaka zaredom., 2011. i 2012. godine. Njemački kup osvojio je 2012., a njemački superkup 2008., 2013. i 2014. godine. Bio je i u finalu Lige prvaka s Borussijom gdje je poražen 1-2 od Bayern Münchena na Wembleyju golom Robbena u 89. minuti susreta (za 1-0 bavarske momčadi zabio je Mandžo). Klopp je proglašen najboljim njemačkim trenerom 2011. i 2012. godine, a postat će tek drugi Nijemac za kormilom nekog engleskog kluba, nakon Felixa Magatha koji se i nije proslavio u londonskom Fulhamu. 

Nakon poraza od Wolfsburga u finalu prošlogodišnjeg njemačkog kupa, u svibnju, 48-godišnji je Klopp otišao s klupe Borussije, koja je tada završila kao sedma u prvenstvu, i od tada nije vodio niti jednu momčad. 

Sloboda u dovođenju igrača

Engleski mediji ističu kako je dio pregovora trajao i zbog Kloppovog inzistiranja da sa sobom dovede i svoje vjerne suradnike, Željka Buvača i Petera Krawietza, a spominje se i dolazak braniča Borussije, Nevena Subotića. Budući da Liverpool jedini u Engleskoj ima Odbor za transfere koji ih odobrava i predlaže, Klopp je također inzistirao da ima potpunu slobodu u dovođenju igrača. 

Iako Klopp u svojoj posljednjoj sezoni na klupi Borussije i nije briljirao, sve ono što je postigao prije toga garancija je svim ljubiteljima 'redsa' kako bi Liverpool konačno mogao u pravu borbu za naslov. 

Idi na 24sata

Komentari 140

  • Xyster 10.10.2015.

    Citiram tvoj prvi komentar "Big Five" i nju su cinili Liverpool,Arsenal,snubchester united,Everton i Tottenham. To su klubovi koji su se do prije 15-ak godina uvijek borili za trofeje u Engleskoj,to su klubovi koji su i na međunarodnom planu donosili trofeje" . Znači piše da se Tottenham borio za naslove prvaka Engleska a ima 2 naslova i 3 druga mjesta, dok recimo jedna Aston Villa ima 7 naslova i 10 drugih mjesta(kao i naslov Europskog prvaka o kojem je Tottenham može samo sanjati), ali eto po tebi je Tottenham uspiješniji od Aston Ville. Spominje City i Chelsea, ali neka se Chelsea oduzme zadnjih 10 godina, a City zadnjih 5 opet će biti uspiješniji od Tottenham. Pričaš da zaustavim Engleza starijeg od 40 godina, znači razmišljaš o period 80-setih godina. Tih godina je Aston Villa osvojila ligu prvaka, dok je Forest osvojio dvaput, a Ipshwich Town je imao strašnu generaciju dok se Tottenham borio a ostanak(ali eto po tebi je on osvajao trofeje). Taj Englez sigurno bi nabrojao Aston Villu kada bi pričao o 5 najvećih klubova. U engleskoj sam bio triput( 2 puta u London na 4 utakmice Arsenala) i idem ponovno u 11. mjesec kada Dinamo bude gostovao.(sumnja da ću tebe vidjeti). Termin Big five se odnosi na broj navijača (iako danas Chelsea ima više navijača od Evertona i Tottenham), ali to je pojam koji nema veza sa uspiješnost tih klubova. U ovih par postova sam vidio da ti o Engleskoj ligi nemaš nikakvog pojma nego cijeli vrijem pričaš o nekom Big Five bez da su napisao ikakav dokaz ili argument čime to dokazuješ

  • 09.10.2015.

    na vrijeme su ga ugrabili, ne sumnjam u to da će biti bolji od Rodgersa, a i plaćaju ga vrtoglavo

  • zokinjo 09.10.2015.

    Sjajno i sretno Redsima

Komentiraj...
Vidi sve komentare