To je to što me zanima!

Realu 12. uzastopna pobjeda, Raul još uvijek ispred Ronalda

Real Madrid pobijedio je na svojem stadionu Liverpool s 1-0, čime je ušao u osminu finala Lige prvaka. Liverpool se mora posvetiti borbi za drugo mjesto u skupini B
Vidi originalni članak

U sastavu Liverpoola našla su se nova imena u odnosu na udarnu postavu crvenog kluba. Među 11 tako nije bilo Gerrarda, Sterlinga, Balotellija, Hendersona Coutinha, a Dejan Lovren nije bio ni na klupi. Brendan Rodgers želio je svoje najbolje igrače odmoriti za prvenstveni derbi protiv Chelseaja sljedećeg vikenda. 

A sastav Mignolet - Moreno, Toure, Škrtel, Manquillo - Can, Lucas - Lallana, Allen, Marković - Borini nije mogao ozbiljnije parirati Realu. Iako obrana nije bila loša, veza i napad prvi su udarac prema golu domaćih uputili tek u 56. minuti, kad je Morena lako zaustavio Casillas

Dotad je Real već bio u prednosti. U 27. minuti raspoloženi Marcelo imao je jedan u nizu uspješnih izleta po lijevoj strani napada, a oštru loptu u sredini je na pet metara dočekao Karim Benzema i zabio jedini gol na utakmici. 

Luka Modrić u sredini je opet bio u dobrom izdanju, zajedno s Tonijem Kroosom, Iscom i Jamesom Rodriguezom pripremao je prilike za Cristiana Ronalda, koji će ipak morati pričekati na obaranje rekorda Lige prvaka. 

Iako je imao nekoliko dobrih prilika, što iz igre, što iz slobodnjaka, sve je zaustavljao Simon Mignolet, koji je odigrao svoju najbolju utakmicu na golu Liverpoola ove sezone. Ronaldo je tako ostao na 70 golova, Raul ima 71 u povijesti elitnog europskog natjecanja.

U posljednjih 20 minuta ušli su Steven Gerrard i Raheem Sterling, ali "crveni" nisu mogli do izjednačenja ni s njima dvojicom na terenu. S obzirom na to da je u drugoj utakmici Basel lako svladao Ludogorec s 4-0, Liverpool čeka nezgodna borba za drugo mjesto u skupini u preostala dva kola. 

Real je pak ostvario 12. uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima i desetu uzastopnu pobjedu na domaćem terenu u Ligi prvaka.

Skupina B 

  • Real Madrid - Liverpool 1-0 (Benzema 27')
  • Basel - Ludogorec 4-0 (Embolo 34', Gonzalez 41', Gashi 59', Suchy 65')

Poredak: Real 12, Basel 6, Liverpool 3, Ludogorec 3.

Idi na 24sata

Komentari 157

  • Camoranezi_1 05.11.2014.

    di je sad onaj što uvijek pita di su oni šta igraju da mandžukić nedaje gol hihi.....što je najgore stavljaju kvote kao da je Ibrahimović u pitanju, a ne neki obični poluigrač

  • jacob13 05.11.2014.

    Mignolet je odigra najbolju utakmicu u dugo vrimena(istina je da su ga neke lopte pogodile,ali ima je i par odličnih obrana).Kolo Toure je za mene najveće iznenađenje jer je odigra odličnu utakmicu i jedino kod Benzeminog gola nije najbolje reagira,ali to je i Morenova krivica jer je zaboravija na obranu.Sve u svemu bolje je navodna druga postava izgledala protiv Reala nego prva protiv Newcastlea,no ipak me zabrinjava me činjenica da opet nismo zabili gol.

  • AntonTrdić 05.11.2014.

    jedan je siguran u knockout-u , cekamo ostale

Komentiraj...
Vidi sve komentare