To je to što me zanima!

Ljubičić prošao Vliegena, Čilić lako 'riješio' Cipollu

Hrvatski tenisač pobijedio je Belgijca 6-4, 6-7, 6-4 u prvom kolu turnira u Monte Carlu. U 4. kolu ide na jednog od najboljih tenisača na svijetu
Vidi originalni članak

Jerko Leko se iz svoje zgrade samo spustio do terena na kojima se igra turnir u Monte Carlu. Nikola Pokrivač mogao je gledati i iz stana, iako pogled s 28. kata susjedne zgrade i nije idealan. No igrao je njihov susjed Ivan Ljubičić, s druge strane mreže stajao je Belgijac Kristof Vliegen. Ljubo je uspio, dobio je u prvom kolu svojeg omiljenog turnira, na terenima na kojima je prije puno godina, pobjedom protiv Kafeljnikova, pokazao da je igrač koji će jednog dana biti u samom vrhu.
Nakon seta i pol situacija je izgledala ružičasto. Ljubo je u prvom setu imao break, Vliegen se vratio, ali još je jednom naš tenisač uspio protivniku oduzeti servis i dobiti 6-4. U drugom setu imao je 3-0, igrao odlično i odjednom - stao. Vliegen se vratio, Ljubičić držao svoj servis, pa imao meč loptu na 5-4. No nije ju iskoristio i set je otišao u tie-break. A tamo je 7-5 bolji bio Vliegen. Belgijac je imao i 3-0 i 4-1 u trećem setu, no ovog puta vratio se naš tenisač. Od 4-1 uzeo je pet gemova u nizu i nakon dva i pol sata kao pobjednik izašao iz ovog meča.
A otprilike sat vremena ranije svoj je dio posla odradio Marin Čilić. On je imao malo lakši posao, morao je pobijediti Talijana Flavija Cipollu. I nije se previše mučio, manje od sat i pol mu je trebalo da dobije 6-3, 6-2. I u prvom i u drugom setu imao je 5-1 i lako priveo oba seta kraju. Razlika u klasi bila je i te kako očita, Čilić se na trenutke čak i posvećivao zabavljanju publike atraktivnim potezima. Servis je Cipolli oduzimao čak sedam puta.
U drugom kolu Ivana Ljubičića čeka silno težak posao. Za prolazak dalje mora pobijediti Juana Martina Del Potra, sjajnog Argentinca, koji se ove sezone prometnuo u jednog od četiri-pet najboljih igrača na svijetu. Marin Čilić će u nastavku turnira igrati protiv boljeg iz ogleda Čeha Tomasa Berdycha i još jednog Talijana, kvalifikanta Fabija Fogninija.

ATP MONTE CARLO, 1. KOLO
Čilić (14) - Cipolla 6-3, 6-2
Ljubičić - Vliegen 6-4, 6-7(5), 6-4

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_34983 13.04.2009.

    bravo za čovjeka koji je ispisao najslavnije stranice hrvatskog tenisa! bravo ljubo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare