To je to što me zanima!

Ljudi, ove cure ni u plavom ne misle stati! Ma, one se još se stignu i našaliti s protivnicama

Testirali smo danas, nakon bijelih i crvenih, i plave dresove. Čisto za provjeru prije velikih stvari, nema zime, i u njima dominiramo. Ako ste se uključili u 18. minuti, onda ste gledali 12 minute apsolutne dominacije Hrvatica.
Vidi originalni članak

Ne, ljudi, one ne misle stati! Rukometna bajka Hrvatica u domovini Hansa Christiana Andersena dobila je novi nastavak, nastavak koji ih je još približio polufinalu i priči za sva vremena.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje hrvatskih rukometašica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon Mađarske, Nizozemske i Srbije s puta su na otvaranju drugog kruga sklonile i trostruke prvakinje svijeta Rumunjke (25-20). Za 4/4! Istina, prvakinje iz davnina, ali na prošlom Euru bile su polufinalistice, dok smo mi, znate već, bili posljednji. Sad one idu kući, a mi, nadamo se, u borbu za medalje u Herning. Kakav obrat! Poklope li se rezultati, možda će nam i ovo biti dovoljno prije Njemačke u utorak. Sada više ni Norvežankama u subotu neće biti svejedno.

Nikad tu Rumunjsku nismo dobili na europskim prvenstvima u četiri pokušaja, samo jednom na SP-u prije devet godina u Brazilu. Iz te reprezentacije ovdje je samo Katarina Ježić. Da, bilo je vrijeme, bilo je prokleto vrijeme. Pa ni ta Cristina Neagu ne može baš sama sve.

Testirali smo danas, nakon bijelih i crvenih, i plave dresove. Čisto za provjeru prije velikih stvari. Nema zime, i u njima dominiramo. Ako ste se uključili u 18. minuti, onda ste gledali 12 minute apsolutne dominacije Hrvatica.

Dotad... Eh, ta Dedu. Dobro nas je izneredila iako smo malo više za to zaslužni mi nego ona. Japundža se i dalje nije riješila treme, promašaj pa joj je ispala lopta, Debelić je uspjela s crte promašiti čak i cijeli gol, Krsnik, pa Paula Posavec prečka...

Previše je to bilo jer za gol smo imali samo Mičijević koju Rumunjke nikako nisu mogle riješiti, ni s flasterom. Još je Dedu obranila i sedmerac Krsnik, pa opet zicer Debelić, puštala je previše i crta... 

Rumunjska je vodila 8-4 i tada kreće hrvatski uragan. Senzacionalna Blažević, igračica utakmice, počela je raditi nered protivnicama jer ako ih netko poznaje, poznaje ih Vale budući da igra za Maguru. Zbrojili smo se u napadu, ali još više u obrani iz koje su padale kontre i laki golovi. Pijević se uključila sa svojim tradicionalnim specijalitetima (znate koji), Bešen je obranila sedmerac Neagu, četiri puta najboljoj igračici svijeta. Uh, kakav trenutak.

Letjeli smo terenom i serijom 10-1 sve preokrenuli na 14-9. I sve to, pazite, bez Mičijević! Vratila se naša Ćana bez mana odmah u drugom poluvremenu u kojem je Blažević još malo izneredila Rumunjke za 17-11. Dijelit će potpise večeras...

Ali, da ne bude baš tako mirno, jer ipak mi Hrvati nismo u sportu naviknuti na pojam mirno, Rumunjskoj su pomogli suci isključivši Kalaus zbog igranja nogom makar namjere nije bilo ni u tragovima. Baš u trenucima kad smo zaredali s greškama i kad nam je trebao mir (17-19), a kad treba mir, izbornik Šoštarić zove minutu odmora i Hrvatice odrade generalni reset. 

Josipa Mamić ima punu torbu suhog lišća, to kako je dvaput s krila prodala... Tko bi rekao da na ovom Euru igra prve utakmice za reprezentaciju u životu.

- Ili jesi ili nisi. Nema izvlačenja na to - rekla nam je Dugoselka prije utakmice.

Ove Hrvatice definitivno jesu. Za kraj još stignu Šimara i Blažević napraviti ekshibiciju. A kako igraju, najbolje tek slijedi. EHF-u u inat!

Europsko prvenstvo, grupa II:

Hrvatska - Rumunjska 25-20 (14-10)

Hrvatska: Bešen (1 obrana), Pijević (9 obrana); P. Posavec, Krsnik 2, S. Posavec, Mičijević 4, L. Kalaus 4, D. Kalaus, Ježić 4, Japundža, Šimara 1, Debelić 1, Mamić 2, Vidak, Blažević 7, Prkačin

Rumunjska: Mazareanu, Dedu (8 obrana), Dumanska (4 obrane); Dinca, Subtirica, Buceschi 5, Neagu 6, Laslo 1, A. Popa, L. Popa, Polocoser 2, Ostase 3, Seraficeanu, Iuganu 1, Savu, Dindiligan

Sedmerci: Hrvatska 2/3, Rumunjska 4/5

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Rumunjska 4 minute

Šimara igrala

Kad nam je već mijenjao raspored, EHF nije donio novu nelogičnu odluku i utakmicom suspenzije dodatno kaznio Andreu Šimaru, koja je zbog udarca u lice Jelene Lavko na utakmici protiv Srbije dobila crveni i plavi karton koji je značio naknadnu provjeru situacije. Srećom, dodatne kazne nije bilo, ali sreća je bila i što je koljeno Paule Posavec, našeg prvog lijevog krila, dovoljno dobro, pa je ona danas započela utakmicu

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Simulacija_stimulacija 11.12.2020.

    Bravo djevojke i palac dolje za hahahtv

  • 10.12.2020.

    Ova igra je potpis trenera,svima kapa do poda.

  • TatjaKB 10.12.2020.

    Bravo cure! Velik pozdrav iz Norveske😁 dali ste mi suze od radosti👏🏽❤️❤️

Komentiraj...
Vidi sve komentare