To je to što me zanima!

Ljutiti Šarić: Ove kvalifikacije nemaju baš nikakvog smisla

Igram u SAD-u i ne mogu nastupati za svoju državu u kvalifikacijama za SP, koje su i kvalifikacije za Olimpijske igre. Totalna glupost, rekao je Dario Šarić, ljutit što nije mogao pomoći suigračima
Vidi originalni članak

Porazom od Poljske hrvatski košarkaši izgubili su i teoretske izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo. Neuspjeh reprezentacije posebno je pogodio košarkaša Minnesota Timberwolvesa Darija Šarića, koji je igrao za Hrvatsku kad god je mogao. No osim poraza, zasmetao ga je sustav natjecanja, odnosno termin u kojem za reprezentacije ne mogu igrati najbolji igrači.

- U ovakvim ciklusima u kojima igrači iz NBA lige i Eurolige ne mogu igrati ove kvalifikacije po meni nemaju nikakvog smisla - rekao je Dario Šarić.

Hrvatska je u kvalifikacijama u nekim utakmicama bila bez šestorice NBA igrača koji nisu mogli nastupati terminima kada traje njihova sezona. Konkretnije, u utakmici protiv Poljske Hrvatska nije mogla računati na Darija Šarića, Bojana Bogdanovića, Ivicu Zupca, Dragana Bendera, Antu Žižića i Marija Hezonju. Nije bilo ni Krunoslava Simona jer igrači iz Eurolige ne smiju igrati kvalifikacije zbog sukoba Fibe i Uleba. Tako klubovi iz Eurolige igraju svoje utakmice unatoč kvalifikacijama.

- Naravno da mi se ovo ne sviđa. Igraš u SAD-u, a u isto vrijeme tvoja reprezentacija igra kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo koje su kvalifikacije za Olimpijske igre i ti nemaš mogućnost predstavljati svoju zemlju. Sve je ovo razočaravajuće i ovakav sistem nije bio dobar na našu reprezentaciju - zaključio je Šarić.

Istina. Sistem vjerojatno nije dobar, no, ako ćemo iskreno, nije dobra ni Hrvatska. Svi gore navedeni igrači, uključujući Šarića i Bogdanovića, pa Žižića i Zupca, igrali su u Poljskoj. I opet izgubili. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 25.02.2019.

    Srbija, sa D sastavom se plasirala u Kinu. Bravo.

  • Iban 24.02.2019.

    Nema te vi kao kosarkaska reprezentacija smisla kad igrate priko k.... Jednom pocmite igrat kao za svoje klubove.ali necete jer vamo nemate placu kao u nba ili soanjolskoj ili turskoj.malo se i vi zapitaj te sta radite i zasto.zasto nam je kosarka vec 20 godina u govnima.

  • freeshooter 24.02.2019.

    Sve je to točno, no glavni krivci su Rađa i Vranković, nesposobni savez je dotukao hrvatsku košarku, pogledajte samo stanje klubova, ali ništa zato, ljudi trebaju neku zanimaciju, pa si još uzmu za trenera nesposobnog Zulu, da im nebi slučajno netko pametovao, kako to može izaći na dobro, nikako...

Komentiraj...
Vidi sve komentare