To je to što me zanima!

Lopetegui progovorio: Najluđa tri mjeseca i karijere i života

Sredinom srpnja 2018. Julen Lopetegui bio je izbornik Španjolske na Svjetskom prvenstvu. I u džepu je imao ugovor s Realom. Kad se to doznalo 'lakomost' ga je koštala svega, u tri mjeseca dobio je dva otkaza
Vidi originalni članak

Bivši španjolski izbornik i instant-trener madridskog Reala, Julen Lopetegui, progovorio je prvi put u gotovo četiri mjeseca. Čovjek koji je između 13.07. i 28.10. 2018. "uspio" izgubiti dva najcjenjenija posla u nogometnom svijetu sjeo je pred kamere BBC-a pa objasnio svoje nevjerojatno ljeto.

- To su bila najluđa i najteža tri mjeseca mog života - počeo je nogometni stručnjak koji je 12. srpnja prošle godine bio na Svjetskom prvenstvu kao izbornik moćne Španjolske, a u džepu je imao ugovor s Realom. Mundial, Espana, Real... Vrh vrhova.

Kad su u Španjoskom nogometnom savezu doznali da će Real usred SP-a objaviti kako je izbornik njihov novi trener, reagirali su i hitro i šokantno radikalno: Lopetegui je dobio otkaz. Bez ikakvog pardona zato što je sa La Rojom već bio na licu mjesta, u Rusiji.

- Nisam mogao vjerovati. Dan-danas mislim da Savez uopće nije bio fair, ali što sam mogao učiniti? Spakirao sam se i krenuo kući. Od Moskve do Madrida je pet sati leta. Jako tužnog i samotnog leta. Nisam prozborio ni riječi.

Već najavljena utjeha došla je dan kasnije.

- U petak u Moskvi kao izbornik Španjolske, u subotu me predstavljaju kao trenera Reala... A ja dva dana nisam spavao ni minute. Smješkao sam se, primao čestitke, ali sve se dogodilo toliko brzo i na tako šokantan način da sam se osjećao kao da zapravo pojma nemam ni što se zbiva, ni gdje sam.

OK, potjeran je iz repke usred Svjetskog, ali imao je ono što mnogi ni sanjati ne mogu: bio je trener Reala! 

No vlastita ga 'lakomost' ubrzo koštala i te privilegije. Nije mu bila dosta samo La Roja nego je htio i Reala no način na koji je dogovorio suradnju s Madrižanima te način na koji je 'spakiran' iz Moskve na 'Bernabeu' nikako nisu mogli biti uvod u sretan brak.

Nije stigao donijeti ni sliku obitelji na radni stol u trenerskoj kancelariji. Najbolji igrači Los Blancosa bili su umorni od Mundiala s kojeg je Lopetegui potjeran, igra je bila neuvjerljiva, rezultati loši i kad se još u El Clasicu dobilo po lampi od Barcelone... 28. listopada Julen Lopetegui dobio je drugu pedalu u tri i pol mjeseca!

- Nisu mi dali dovoljno vremena. To je jedini način na koji mogu objasniti moj kratki boravak u Realu. Sve se okrenulo unutar tih tri i pol mjeseca, ali ja i danas mislim da nisam zasližio nijedan od ta dva otkaza. Za Solarija imam samo puni respekt, a Realove igrače obožavam. U to malo vremena pod mojim vodstvom njihov je odnos prema meni i prema poslu bio fantastičan - rekao je Lopetegui.

U rekordnom je roku došao od vrha do nezaspolesnosti čak i sa činjenicom da je imao posao u Realu kao 'oisgurač', a ne glavnu preokupaciju! Htio je sve odjednom pa dobio - ništa. Lakomost nikad donese sreću.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • profi19 14.02.2019.

    Nisu ti dali dovoljno vremena? Pa ti vinicijusa potjerao u drugu momcad nisu mu ni sanse dao. Ako ne treningu ne vidis koja je klasa onda si ti corav. Zasluzen otkaz

  • mestar 14.02.2019.

    To je samo kod nas moguce paralelno radit za reprezentaciju i klub. zato i jest kako jest u drzavi, nogometu i svemu ostalome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare