To je to što me zanima!

Lopta koju Ronaldo 'opali' leti poput one bejzolske

U knjizi "Kako zabiti: znanost i prekrasna igra", profesor fizike sa Sveučilišta u Bathu, Ken Bray objasnio je kako Cristiano Ronaldo udara loptu
Vidi originalni članak

Cristiano izvodi slobodnjake na poseban način; njegova lopta gotovo da se uopće ne rotira nakon što je udari. Lopta se ponaša slično bejzbolskoj loptici, i zbog toga je njezinu putanju vrlo, vrlo teško odrediti, rekao je profesor fizike Ken Bray koji je u knjizi pokušao objasniti kako Ronaldo puca slobodnjake.
- Gledano našim očima, golmani se čine priglupima pri svojim reakcijama, no istina je da u takvim slučajevima nisu krivi. Ukoliko uputi loptu u okvir gola, Ronaldove je slobodnjake jako teško braniti. Nitko ne puca tako. Sličnu tehniku možda koristi samo Kieran Richardson. Osim toga, Ronaldovi golovi iz slobodnjaka nemaju nikakve veze sa srećom - rekao je Bray, čiji je nogometaš-ljubimac inače Liverpoolov centarfor Fernando Torres, te dodao:
- Ono što je najgore po sve svjetske vratare, Cristiano vlastito oružje može samo poboljšati, učiniti svoje slobodnjake još ubojitijima.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • dedic77 22.12.2009.

    kad je ronaldo dao pod precku kao messi protiv dinama a?tisina golupcici

  • suga_mama 22.12.2009.

    ..to sam davno čula ..mislim da to ima i neki posebni naziv?

  • championreal 22.12.2009.

    golmani se čine priglupima pri svojim reakcijama, no istina je da u takvim slučajevima nisu krivi...jer se udarac suprostavlja svim zakonima fizike...a ronaldu hvala što je s tim podigo nogomet na višu razinu

Komentiraj...
Vidi sve komentare