To je to što me zanima!

Loš početak nove godine: Čilić izgubio od Nishikorija 2-1

Japanac Kei Nishikori (21) pobijedio je u prvom kolu ATP turnira u indijskom Chennaiju hrvatskog tenisača Čilića, aktualnog branitelja naslova, 4-6, 7-6, 6-2
Vidi originalni članak

U Indiji je Čilić pobjedama započinjao obje prošle sezone. Sada je izgubio u svom prvom meču 2011. godine, te pritom podsjetio na sva loša izdanja i padove unutar meča koje je, protiv igrača od kojih ne bi smio gubiti aspirira li na Top 10 svjetskog tenisa, pokazivao i najvećim dijelom prošle sezone.

Ovog tjedna još uvijek 14. tenisač svijeta dobro je krenuo u meč dobivši prvi set 6-4. Suparniku nije dopustio niti jednu break-loptu, dok je Japančev servis ugrožavao u trima od pet servis-gemova, oduzevši mu jedini u petom gemu.

U prvom gemu drugog seta 22-godišnji je Međugorac poveo 40-0, ali je propustio četiri break-lopte na kraju izgubivši gem. Nakon toga počeo se mučiti i na svom servisu, te je u četvrtom gemu bio prisiljen spašavati dvije break-lopte. Do novih je prilika (uz jednu u devetom) drugi nositelj došao u 11. gemu propustivši nove tri break-prilike u vrlo dugotrajnom gemu. Svoj je servis potom uspio sigurno dobiti i izboriti tie-break, no onda je nevjerojatno pao izgubivši 7-0 uz sva četiri (!) izgubljena servisa.

Nakon toga Čilić se nije uspio vratiti. Izgubio je odmah prvi servis-gem na početku odlučujućeg seta. Poen je dobio tek pri četvrtom serviranju smanjivši na 15-40, što govori da je u nizu izgubio sedam poena na servisu.

Drugi mu je put Japanac oduzeo servis u pretposljednjemu, sedmom gemu odserviravši potom za 6-2. Čilić u trećem setu nije uhvatio niti poena na Nishikorijevu servisu. Nakon dva sata i 33 minute igre, te samo jedne iskorištene od ukupno 11 break-prilika, Čilić je predao svoj naslov.

Bio mu je to drugi poraz od Nishikorija u trećem meču. Svladao ga je Japanac i lani u drugom kolu US Opena slavivši 6-1 u petom setu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • tešekreder 04.01.2011.

    A kralja, prvo kaže da je spremniji više nego prošle godine i DA BOLJE SERVIRA ... Mislim ono, nije Nishikori loš igrač (jedan je od vrlo dobrih), ali ako se želi napredovati i ući u top 10 ovo nije pravi put -- i to još na početku sezone i na turniru koji je trebao obraniti (ode 250 bodova). Servis mu je oduvijek bio lošija strana i onda se uvijek izvlačio sa velikim postotkom 2. servisa, što je često dovodilo do 5 setova na Slamovima itd, da sad ne nabrajam... PS. ni ja nisam izgubio na kladionici

  • brajac88 03.01.2011.

    ne znam jeste li primjetili, ali mi se čini da otkad je počeo "surađivati" s ivaniševićem, stvari za njega idu samo nizbrdo...

  • RazRo 03.01.2011.

    mislim svaka njemu čast na svemu šta je napravija do sad ali nikad neće bit top 5 igrač....nema ono nešto....zajeba je šta je odjeba bivšeg trenera i zato i puši sada, ista šema ka i s onom šprem kad je odjebala trenera više se za nju nije čulo

Komentiraj...
Vidi sve komentare