To je to što me zanima!

Loš start Šarića u novu sezonu i povratak dua Irving-Hayward

Gordon Hayward prvi put je zaigrao nakon stravičnog loma noge, a Kyrie Irving nakon što je morao propustiti kompletnu završnicu prošle sezone. S njima dvojicom Boston je pregazio Philadelphiju 105-87
Vidi originalni članak

Boston Celticsi polako postaju "crna mačka" za Darija Šarića i Philadelphia Sixerse. Naime, nakon što su ih lani izbacili iz playoffa iako su im dvije najveće zvijezde bile ozlijeđene, Celticsi su na startu nove sezone - s Kyriejem Irvingom i Gordonom Haywardom napokon u momčadi - pomeli Sixerse 105-87 u TD Gardenu. To im je deseta pobjeda doma u nizu protiv Philadelphije i 17. u zadnjih 15 utakmica.

Loša je to šuterska večer bila, pogotovo Philadelphije za koju je na playmakeru startao Markelle Fultz, lanjski prvi pick drafta koji je imao velikih problema s ozljedom ramena, i nije se proslavio. Svega pet koševa Fultza, a naš Šarić debelo ispod svog NBA prosjeka sa po šest koševa i skokova i sva četiri promašaja za tricu, koju je lani u NBA ligi šutirao preko 40 posto.

Daleko od toga da je i Boston imao neku ludu šutersku večer, ispalili su čak 37 trica i pogodili samo 11, no promašaje Haywarda, povratnika nakon deset mjeseci koji je šutirao samo 4-12 iz igre za deset poena, odnosno Kyrie Irvinga (2-14 za sedam koševa, trica 1-8) nadoknadili su opet odlični Jason Tatum (23 koša, devet skokova) i pričuva Marcus Morris (16 koševa). Ključni igrač lanjskog playoffa Terry Rozier dodao je 11.

Kod Philadelphije opet najbolji Joel Embiid s 23 i Ben Simmons sa 19 koševa, no ne izgleda to dobro zasad za Sixerse s Fultzom na playu. Mizernih 19 posto za tricu (5-26) i ispod 40 posto šuta iz igre. S takvim učinkom teško bi dobili i puno lošije momčadi od Bostona.

Idući suparnik Philadelphije su Chicago Bullsi doma, Boston odmah ide na Toronto, koji je s Kawhijem Leonardom, uz Celticse, jedan od favorita Istoka. 

Warriorsi otvorili pobjedom protiv Oklahome

U drugoj utakmici prvoga dana nove sezone prvaci su pobijedili Oklahomu 108-100. A da bude sve isto k'o i lani pobrinule su se glavne zvijezde Golden Statea. Stephen Curry zabio je 32 uz osam skokova i devet asistencija, Durant 27, Thompson 14... Kod Oklahome Paul George zabio je 27, Schröder 21, Adams 17 uz 11 skokova...

Idi na 24sata

Komentari 24

  • herojulice2013 17.10.2018.

    Čim je Šarić u petorci nema tu kruha... Što više europskih igrača u momčadi to niže ambicije

  • 17.10.2018.

    boston će biti jako dobar ove sezone, ne bi se čudio da imaju 60 pobjeda

  • dario20 17.10.2018.

    Nadam se da Boston ove godine uzima prsten..bez povreda i uz malo srece siguran sam da mogu.. Al jos je rano ista govoriti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare