To je to što me zanima!

Lovro Buljević jedan od boljih na 13. Jordan Brand Classicu

Lovro Buljević (15) iz Cibone je zabio 12 koševa, imao četiri skoka i jednu asistenciju za 30 minuta. Bio je ujedno i igrač s najviše provedenih minuta na terenu
Vidi originalni članak

U New Yorku, u dvorani Barclays Center, domu Brooklyn Netsa pred više od 4000 gledatelja održan je 13. Jordan Brand Classic na kojem je sudjelovao i 15-godišnji Lovro Buljević iz Cibone. 

Lovro se našao među 20 najboljih košarkaša svijeta (osim SAD igrača) u svom uzrastu (rođeni 1998. godine) i nastavio stopama svojih sunarodnjaka koji su u prethodnih godina ostvarili zapažene nastupe, Mario Hezonja (2011. godine), Marko Arapović (2012. godine MVP), Lovro Mazalin (2013. godine MVP). 

Lovro je nastupio za tzv. White team (Bijeli dresovi) u utakmici protiv tzv. Black team (crni dresovi) svojim zapeženim učinkom omogućio da Bijeli slave 74-71.

Lovro je zabio 12 koševa, imao četiri skoka i jednu asistenciju za 30 minuta. Bio je ujedno i igrač s najviše provedenih minuta na terenu, što je i znak da je trener cijelu utakmicu vjerovao u njegove mogućnosti.

- Organizacija je impresivna i drago mi je da sam dobro odigrao te sam na pravi način predstavio sebe, svoj klub i hrvatsku košarku pred zaista brojnom publikom, a pobjeda naše momčadi u uzbudljivoj završnici me čini još sretnijim - rekao je Lovro.  

Jordan Brand Classic godinama okuplja najbolje američke košarkaše prije njihova odlaska na sveučilište, kao i nešto mlađe najbolje svjetske košarkaške,  16-godišnjake koji su izabrani tijekom nekoliko regionalnih Jordan Brand Classica. Među njima su ove godine mladi košarkaši iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Turske, Srbije, Hrvatske, Njemačke, Litve, Kanade, Brazila, Argentine, Senegala, Portorika. Od poznatijih svjetskih košarkaša na Jordan Brand Classicu u proteklih 10-ak i više godina ističu se imena LeBrona Jamesa, Carmela Anthonyja, Blakea Griffina, Kevina Duranta, Chrisa Paula, Amar’ea Stoudemirea, Tonyja Parkera i mnogih drugih. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • antun33 19.04.2014.

    mali izgleda kao da ima 20 godina

  • jakonj 19.04.2014.

    Svaka čast Lovro,nadam se da češ imati veliku košarkašku budućnost,samo pamet u glavu...sretno!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare