To je to što me zanima!

Ludnica u Vikersundu! Skakači su dvaput rušili svjetski rekord

Skijaški letovi uvijek privlače osobitu pažnju ljubitelja zimskih sportova. Vikersund u Norveškoj priredio je pravi spektakl jer su skakači dvaput u samo pola sata rušili svjetski rekord...
Vidi originalni članak

Robert Johansson bio je na dobrom putu da pobere lovorike i naslovnice svjetskih sportskih medija postavivši novi svjetski rekord u momčadskom natjecanju u skijaškim letovima u Vikersundu. Na njegovu žalost, tu je titulu držao svega pola sata...

 

Johansson je prvo doletio na 252 metra, što je pola metra dulje od rekorda koji je do ove subote držao Anders Fanemmel. No fantastično mu je odgovorio Stefan Kraft. Austrijanac je ostvario skok od 253,5 metra koji će sigurno biti vrlo teško nadmašiti.

 

Kraftov skok Austrijancima ipak nije bio dovoljan za pobjedu. Završili su treći s 1465,4 boda, iza Poljaka (1538,6) i Norvežana (1572,6 bodova).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pa ti vidi 19.03.2017.

    Letovi stvarno izgledaju impresivno. Što se tiče obaranja ovog Kraftovog rekorda, na ovoj letaonici će ga biti gotovo nemoguće oboriti, s obzirom da su obojica imali dosta problema s doskokom, telemarka uopće nije bilo i obojica su imali dosta problema kod doskoka, pogotovo Kraft i srećom da nije dotaknuo snijeg rukom ili stražnjicom, jer u tom slučaju taj skok ne vi bio priznat kao svjetski rekord.

Komentiraj...
Vidi sve komentare