To je to što me zanima!

Luis Figo: Moggiju želim barem šest godina zatvora

Uoči derbija Intera i Juventusa na San Siru, Luis Figo se osvrnuo na bivšeg Juventusova direktora Moggija, poželjevši mu što strožu kaznu
Vidi originalni članak

Interov Portugalac ima dvojaki odnos prema Juventusu. To je klub s kojim je, navodno, 1994. potpisao predugovor, istovremeno kad i s Parmom. Kad je otkriven dvostruki dogovor, oba su talijanska kluba odustala pa je Figo završio u Barceloni. Otkad se 2005. preselio iz Reala u Inter, Figo mnogo razmišlja o Juventusu. Uoči utakmice Intera i Juvea u veljači 2006. vidio je Luciana Moggija kako ulazi u svlačionicu suca Papareste i o tome izvijestio novine. Bio je globljen s 5000 eura zbog omalovažavanja suca, a kazna mu nije poništena ni kad je u ljeto iste godine Moggi izbačen iz nogometa zbog “muljanja” sa sucima.
- Nikad mi nisu vratili taj novac - kaže Figo Gazzetti dello Sport.
Upitan što misli o tužiteljevu prijedlogu o šest godina zatvora za Moggija, optuženog za korupciju u sportu, Figo je oštar.
- Mislim da je to premalo iako znam da je odluka u rukama suda. Moggi je proveo godine i godine u nogometu i šest godina nije dovoljno za ono što je učinio. Iako, sad me više ne zanima, prošlost je dobra samo za pisanje knjiga.
Vezano za mogući dolazak Davida Beckhama u Milan, Figo se pokazao diplomatičnijim.
- Neka na to odgovori Adriano Galliani (Milanov potpredsjednik, op. a.). Meni je David prijatelj i ako je on sretan zbog dolaska u Milan, onda sam i ja sretan.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare