To je to što me zanima!

Luka Modrić: Ma nisam ja vođa, tu smo baš svi isti

Luka Modrić je u Rigi bio nervozan sve dok nismo zabili prvi gol. Protiv Grčke neće biti na tribinama, spreman je i predvodit će Hrvatsku protiv Grčke
Vidi originalni članak

Iskreno? Nisam uopće gledao utakmice Grčke na Svjetskom prvenstvu, priznao je Luka Modrić, a Josip Šimunić dobacio:
- Nisam ni ja, priznajem...
Ako je suditi po njihovom stavu nije ni bilo razloga da ih gledaju.
- Dok su Cico (Niko Kranjčar op.a.) i Luka ovdje, ne bojimo se nikoga - rekao je Šimunić. Za razliku od ogleda s Latvijom, koji je Luka Modrić odgledao s tribine, u utorak će u Maksimiru zaigrati od prve minute.
- Bio sam napet u Rigi dok nismo zabili prvi gol. Tek tad me prošla nervoza. Hvala Bogu, ništa me više ne boli i spreman sam za Grčku - rekao je Modrić.
Njegov povratak dodatno je oraspoložio ostale naše igrače, mnogi u Luki vide vođu.
- Ne znaš baš... Ne gledam na sebe kao na vođu momčadi, jaki smo kao kolektiv i ne bih nikoga izdvajao. A pogotovo ne sebe.
Naši su igrači svjesni da ona pobjeda protiv Latvije 'pada u vodu' ne pobijede li Grčku.
- Nije važno kako igramo, važno je da uzmemo ta tri boda. Pa makar budu i krvavo izborena. Neka budu, samo da ih osvojimo.
A na tom putu pomoći će im pun Maksimir. Već u nedjelju prodano je više od 15 tisuća ulaznica.
- Zaista mi je užitak igrati u Maksimiru. Uz naše navijače osjećamo se sigurnije, jači smo. I baš zato tamo tako dugo nismo bili poraženi - dodao je Luka.
Remi Grčke i Gruzije ugodno je iznenadio sve naše igrače.
- I dalje mislim da je Grčka favorit broj dva u našoj skupini. Pa oni su bili europski prvaci prije šest godina, imaju puno dobrih igrača. Evo, čak je i Malta s Izraelom dugo držala 1-1. Ali ne trebamo se mi zamarati Grčkom, kad smo pravi, nitko nam ne može ništa - rekao je Šimunić.
Zašto će Hrvatska slaviti i protiv Grčke? Iz najmanje  tri razloga...
1. Modrić je ključ za 'probijanje' Grčke

Za razliku od Latvije, ovoga će puta Luka Modrić biti na travnjaku. Njegov povratak jako je bitan za koncepciju Slavena Bilića. Grci će se braniti, a kreator koji ima kvalitete kakve ima Luka bit će prijekopotreban za probijanje tog čvrstog grčkog bloka. I u Rigi je Hrvatska izgledala jako dobro, sa zdravim Modrićem sve skupa može biti samo još bolje.
2. Eduardo kao džoker je rijetka povlastica
U Latviji je Dudu bio neprepoznatljiv.
- Nedostaje mu hitrine, svježine, vidi se da mu treba još vremena da bude onaj stari - rekao je izbornik Bilić nakon Rige.
Po svemu sudeći, Eduardo će protiv Grka startati na klupi, što je na neki način također velika snaga naše momčadi. Jer mnoge bi reprezentacije 'suhim zlatom' platile tako ubojitog džokera.
3. Obrana će se znati nositi s kontrašima
Nadam se da ćemo imati jednaku količinu posla kao i u Latviji, sa smiješkom je rekao Šimunić. A to znači - jako malo. I protiv Grčke očekuje se dominacija Hrvatske, dok će gosti prijetiti iz kontri. Brzi dvojac bekova, Srna i Strinić, moraju odraditi svoj dio posla, a za ostatak će se pobrinuti Šimunić i Ćorluka. Kaže Joey da je Čarli bolji stoper nego bek..

Idi na 24sata

Komentari 13

  • stric66 06.09.2010.

    luka vođa ?.......................hahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • don francisco long play 06.09.2010.

    Dajte ostavite se tog Modrića više. Dobar je igrač ali šta novinari rade od njega, čuda. Hrvatska reprezentacija ima 11 prvotimaca nije tu samo Modrić. Dajte malo i drugima posvetite vaše vrijeme nego samo Modrić. Nemojte me krivo shvatit, meni je Modrić odličan, ali stvarno pretjerujete. Ajmo Vatreni!!!!!!

  • user_44083 06.09.2010.

    Ja bih protiv grka umjesto Dudua uveo Jelavića,po meni je ova utakmica više na mišiće nego na ljepotu.a jelavić je baš igrač za takve utakmice...Meni je izgledao u zadnjoj utakmici moćno pored robusnih stopera za razliku od Dudua

Komentiraj...
Vidi sve komentare