To je to što me zanima!

Luka Modrić u kopačkama najboljeg svjetskog igrača

Novi model Vapor, čiji je zaštitni znak Portugalac Cristiano Ronaldo, brojnim igračima ne odgovara. No ponajboljem našem igraču itekako odgovaraju
Vidi originalni članak

Nike je jedan od najvećih sponzora HNS-a i reprezentacije, na godinu daje šest milijuna kuna. Novi ugovor s tim proizvođačem sportske opreme samo je formalnost, u Nikeovim dresovima “kockasti” će igrati i na SP-u 2010. ako se plasiraju. Prema tom ugovoru, igrači nisu dužni igrati u Nikeovim kopačkama iako one ipak prevladavaju. Od 25 reprezentativaca 12 ih nosi “nikeice”, ali samo petorica iz udarnih 11. U glavnom sastavu četvorica nose “adidasice”, a po jedan “pumerice” i “lottosice”. Ukupno je, dakle, pobjednik ipak Nike s 12 pulena, Adidas ih ima osam, Lotto dva, a Diadora i Puma po jednog. A što se tiče Nikea, i na ovom Euru ta je marka donijela posebnost. Naime, svaki je Nikeov “maneken” birao između tri modela. A svi će modeli biti u istoj boji - smeđoj sa svijetloplavim potplatom.
Najnoviji je model Vapor, koji u svijetu reklamira Cristiano Ronaldo. Međutim, te popularne kopačke našima baš i ne odgovaraju. Tako će od Hrvata u njima u Austriji trčati samo Luka Modrić. Jer mnogo su lakše od prijašnjih modela, teže samo 190 grama (ostale su 250 grama), pa u njima uživaju lagani brzi igrači.

LAKŠE UBRZANJE I VEĆA EKSPLOZIVNOST
Teške su samo 190 grama, niskog su profila te prilagođene brzini i pokretljivosti nogometaša. U njima je lakše trčati i ubrzati na prvom koraku.

ŠTITE NOGU IGRAČA PRILIKOM UDARCA
Poboljšani jastučići masnom tkivu oko pete omogućuju zaštitu i udobnost te tako osiguravaju petu, koja se nalazi na zemlji prilikom udarca.

KOPAČKE SE OBLIKUJU PREMA STOPALU
Materijal od kojeg je izrađena kopačka uklopljen je tako da odgovara obrisima stopala i time potiče snagu, pa je 50 posto izdržljiviji.

NIKE VAPOR ZA NJEGA JE STVOREN
S obzirom na to da poboljšava brzinu, eksplozivnost i osjećaj za loptu, nema čovjeka koji bolje može iskoristiti te kopačke od Ronalda. Zato su ga i uzeli za 'manekena’

MESSI F50 TUNIT U KOPAČKAMA
Adidas je proizveo kopačke F50 Tunit, koje također donose neke inovativnosti. Njihov “maneken” je Lionel Messi, a nose ih još Robben, Schweinsteiger, David Villa...

ŠTO NOSE NAJBOLJIH VATRENIH JEDANAEST
PLETIKOSA (Nike) - ĆORLUKA (Puma), R. KOVAČ (Adidas), ŠIMUNIĆ (Nike), PRANJIĆ (Lotto) - SRNA (Nike), N. KOVAČ (Adidas), MODRIĆ (Nike), KRANJČAR (Adidas) - OLIĆ (Nike), PETRIĆ (Adidas).

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Barney 30.05.2008.

    Modricu samo nemoj od tih kopacki dobit padavicu ko Ronaldo....cim mu se neko priblizi na blize od pola metra on padne....

  • Tesanera 30.05.2008.

    ovo je bolestan članak, pa koga briga kakve tko nosi, i kolko grama teže...glavno da zabe gol. makar i bosi! :)

  • boško01 30.05.2008.

    ma kakve kod kopačke ima bitno je da dobro igra

Komentiraj...
Vidi sve komentare