To je to što me zanima!

Luka Modrić u najužem izboru za najboljeg veznjaka LP-a...

Mario Mandžukić je zauzeo 10. mjesto među napadačima u Ligi prvaka, a Luka Modrić zajedno sa svoja dva suigrača iz Real Madrida čini najbolja tri veznjaka Lige prvaka prošle sezone
Vidi originalni članak

Uefa je objavila skraćenu listu kandidata za najbolje igrače Lige prvaka i Europske lige u prošloj sezoni, a među najboljima u najelitnijem klupskom natjecanju dominiraju igrači Real Madrida. Njih je šest među 12 nominiranih, a najveća dominacija je u konkurenciji veznjaka jer sva trojica su igrači Reala - Luka Modrić, Toni Kroos i Casemiro.

Skraćena lista igrača abecednim redom:

Kandidati za najboljeg golmana: Gianluigi Buffon (Juventus), Manuel Neuer (Bayern München), Jan Oblak (Atlético Madrid).

Kandidati za najboljeg braniča: Leonardo Bonucci (Juventus, sada u Milanu), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid).

Kandidati za najboljeg veznjaka: Casemiro (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid).

Kandidati za najboljeg napadača: Paulo Dybala (Juventus), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Za najboljeg igrača Europske lige nominiran je trojac Manchester Uniteda - Zlatan Ibrahimović, Henrik Mkhitaryan i Paul Pogba, a u široj konkurenciji je bio i Edin Džeko.

Uz Unitedov trio koji je ostao u trci za nagradu među top 10 igrača nominirani su bili: Alexandre Lacazette (Lyon, novi klub Arsenal) – 70 bodova, Kasper Dolberg (Ajax) – 40, Marcus Rashford (Manchester United) – 37, Davy Klaasen (Ajax, novi klub Everton), Ander Herrera (Manchester United) – 33, Bertrand Traore (Ajax, novi klub Lyon) – 28 i Edin Džeko (Roma) – 23. 

Proglašenje najboljih iz prošle sezone u Ligi prvaka održat će se 24. kolovoza u Monacu tijekom ždrijeba grupne faze europskih natjecanja. Tada će biti objavljeni i najbolji igrač i igračica Europe, a u izboru sudjeluje i 24sata kao jedini hrvatski predstavnik.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • kingjiggy 04.08.2017.

    A Navas??????

  • Floki7 04.08.2017.

    Ja ne znam zasto ovdje Neuer kandidat za najboljeg golmana?Znam da je dobar,ali ne zasluzuje u top 3.Umjesto njega treba bit Navas ili Subasic.A za Pogbu...Necu da pricam.

  • Redovan 04.08.2017.

    Pogba medu najboljima u EL? Stvarno je tako ili je tu radi 100€? Odgledao sam 2-3 tekme ManU u EL i tad je bio katastrofalan...

Komentiraj...
Vidi sve komentare