To je to što me zanima!

Lyon je trudnoj nogometašici odbio isplatiti plaću, ona dobila tužbu: Stigle smo jako daleko

Prema Fifinim propisima imala sam pravo na punu plaću u trudnoći, nitko mi ta prava ne može oduzeti, čak ni klub velik poput Lyona, napisala je kapetanica islandske nogometne reprezentacije
Vidi originalni članak

Sara Bjork Gunnarsdóttir (32) kapetanica je islandske nogometne reprezentacije i igračica Juventusa, koja je nedavno dobila tužbu protiv svog bivšeg kluba Lyona jer joj nije isplatio oko 70.000 eura plaće za razdoblje u kojem zbog trudnoće nije mogla igrati nogomet. 

Ona je, naime, s francuskim klubom, te ujedno i najuspješnijim klubom u povijesti Lige prvakinja, dogovorila da će posljednjih nekoliko mjeseci trudnoće provesti u svojoj domovini kako bi ondje rodila. Međutim, Lyon joj je tad prestao isplaćivati plaće, a Sara ih je zbog toga tužila. Prije nekoliko dana dobila je pravnu bitku.

- Prema Fifinim propisima imala sam pravo na punu plaću u trudnoći, nitko mi ta prava ne može oduzeti, čak ni klub velik poput Lyona. Puna sam nade što se tiče ženskog nogometa. Stigle smo jako daleko i imamo puno razloga za slavlje - napisala je Gunnarsdóttir u tekstu za Player's Tribune pa dodala:

LIGUE 1 Lovren opet debitirao za Lyon, Messi se vratio i odmah zabio, Tudoru peta pobjeda zaredom

- Infrastruktura, ulaganja, nivo igre, puni stadioni, napredujemo bez sumnje. Ali što se tiče percepcije ženskog nogometa kao sporta, ima još puno posla. Znam da zaslužujemo bolje.

Sari je čestitao i FIFPRO, udruženje profesionalnih nogometaša i nogometašica.

- Drago nam je što smo joj bili podrška i što smo dobili prvu ovakvu presudu i povijesni presedan otkako je Fifa uvela pravila o porodiljnom dopustu u siječnju 2021. godine.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • filozof teški 18.01.2023.

    Podržavam u potpunosti. Plaćeno porodiljno kao i svako drugo. Što se pak tiče ženskog nogometa, to zaboravi, pa to ne gledaju ni žene. A nacionalne reprezentacije gube utakmice protiv srednjoškolskih dječaka. Poanta jest, da bi bili više plaćene moraju više i zaraditi. No, to je teško za postići, jer nitko ne gleda ženski nogomet, to je tako. Možda se to u budućnosti promijeni, ali trenutno je tako kako je. I opet su plaćene bolje od muških kolega.

  • David1Prometheus 18.01.2023.

    Tek 21- ve donesena odluka..znaci do prosle godine nisu igracice imale pravo na placu za vrijeme porodiljnog..sramota

  • David1Prometheus 18.01.2023.

    Kako krivo izrazavanje" dobila je tuzbu" to insinuira da joj je urucena tuzba od strane kluba...ispravno je reci presuda je isla njoj u korist ..ili njena tuzba je pozitivno rijesena..boze dragi

Komentiraj...
Vidi sve komentare