To je to što me zanima!

'Ma nećemo više poništavati golove jer je nos bio u zaleđu'

U liniji mora biti bilo koji dio napadačeva tijela s kojim može zabiti ili je zabio gol. To će doprinijeti pravdi u nogometu te pametnijem korištenju moderne tehnologije u našem sportu, kaže Wenger
Vidi originalni članak

Arsenalova legenda, Francuz Arsene Wenger (70), danas je šef globalnog razvoja u Fifi. Onaj koji, sa velikom težinom izrečenoga, gleda u budućnost nogometne igre. A posebno ga 'žulja' VAR i milimetarska zaleđa koja izluđuju navijače.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ta stvar sa zaleđima od nekoliko centimetara ili manje mora mijenjati i to: mijenjati brzo - priča Wenger.

- Pa nećemo golove poništavati jer je igraču: nos u zaleđu! Djelić centimetra tu je nebitan, a ključ promjene bio bi jednostavan... Gol se neće poništavati ako je u zaleđu bio dio igračeva tijela kojim nije ni mogao dati gol - objasnio je Francuz.

SARAJKA DIJELI PRAVDU Sutkinja Ema: Meni ofsajd nije samo preko kuhinjskog praga

- Dakle u liniji sa zadnjim obrambenim igračem mora biti bilo koji dio napadačeva tijela s kojim može zabiti ili je zabio gol. To će riješiti stvar i doprinijeti pravdi u nogometu te pametnijem korištenju moderne tehnologije u našem sportu - zaključio je Arsene Wenger u izjavi za londonski The Times.

Prvi je to njegov projekt u Fifi, a sa posebno toplim odobravanjem dočekan je u zemlji u kojoj je postao legenda: u Engleskoj tj. Premiershipu u kojem su ludi na mjerenja zaleđa u milimetrima kojima se gubi vrijeme, razvodnjava dinamika utakmica i ubija draž nogometa.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 16

  • aavent 19.02.2020.

    Meni je najmanji problem koristenje VAR-a kod zaleđa. Dapace tu je jedino dobro, imas tocno pravilo i drzis ga se.

  • Steven001 19.02.2020.

    U pravu je! Svaki put kad sudac nije 100% siguran jel zaleđe tada ga ne treba suditi! Ti milimetri uništiše nogomet. Tko u malo gleda - malo i vrijedi..

  • mestar 19.02.2020.

    Je bas gledam te neke smijesne slucajeve u jednom od tih vidim samo nesto mao ruke ispred nista vise i poniste gol iako po nogometnim pravilima igra rukom je zabranjena pa kako to moze bit zalede?

Komentiraj...
Vidi sve komentare