To je to što me zanima!

Majstor zanata objašnjava svoj skok: Do danas nitko nije bolji

Jonathan Edwards 1995. godine postavio je svjetski rekord u troskoku. Do danas ga nitko nije srušio, a kako mu je to uspjelo pogledajte u videu u kojem Britanac osobno opisuje svoj skok
Vidi originalni članak

Danas radi kao stručni komentator i voditelj na Eurosportu poput sprintera Moa Greenea ili nekadašnjeg najboljeg svjetskog tenisača Matsa Wilandera. No, nekad je bio svjetska klasa sportaša. I ne samo to. Jonathan Edwards (51) skočio je dalekih 18,29m u troskoku davne 1995. godine i postavio svjetski rekord kojeg nitko do danas nije srušio.

Eurosport je njemu u čast i prilikom obilježavanja 22. obljetnice od postavljanja svjetskog rekorda objavio sjajan video u kojem Jonathan Edwards osobno objašnjava kako mu je uspjelo skočiti toliko daleko.

POGLEDAJTE VIDEO: 22 godine od rušenja svjetskog rekorda u troskoku

Edwards u kratkom videu analizira 4 ključna elementa u troskoku - sprint, poziciju tijela, optimalnu putanju i prijenos brzine u daljinu. Sve to je potrebno da bi se došlo do pravilnog, a samim time i dalekog skoka. No, kako je Edwards sam rekao, bitno je biti dobar sprinter. A tomu svjedoči podatak da je Britanac bio samo 2 km/h sporiji od Usaina Bolta, a niti kilometar od Donovana Baileyja. Toliko je bio brz.

Tajne troskoka će se emitirati na Eurosportu 7. kolovoza, u sklopu programa posvećenog prijenosu Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu.

Kvalifikacije za muški troskok počinju danas u 19:30 sati, a finale je na rasporedu u četvrtak, 10. kolovoza.

Amerikanac Christian Taylor je favorit za zlato, a odličan se rezultat očekuje i od njegovog sunarodnjaka Willa Clayea. Taylor je ujedno i jedini čovjek koji se približio Edwardsovu rekordu. Skočio je dalekih 18,21m 2015. godine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 07.08.2017.

    Heh.....svj. rekorder otkriva tajnu kako oboriti rekord....umjesto da suti....nema pravila....sreca+trening....nema druge

Komentiraj...
Vidi sve komentare