To je to što me zanima!

Makedonci se uplašili Belgije: Koji napad? Svi u bunker...

Belgija je najbolja momčad u skupini i mi ćemo se prvenstveno braniti, nema nam druge protiv njih, rekao je golman makedonske nogometne reprezentacije Pacovski
Vidi originalni članak

Iako je od toga prošlo gotovo 20 godina, Makedonci se i danas dobro sjećaju najvećeg debakla u povijesti. Belgija ih je te 1995. godine “razbila” u Skoplju 5-0.

A ta Belgija od prije 17 godina nije bila ni sjena ove današnje. Ni jedna nije, ako pitate Belgijce. Oni tvrde da je ovo najbolja generacija koju su ikad imali.

Nema sumnje da godinama nisu imali bolje igrače, ali da su Brazil, baš i nisu. A u Makedoniji vlada ozračje kao da im večeras stižu Ronaldinho, Ronaldo, Romario i Bebeto u najboljim danima.

- Belgija je nedvojbeno najbolja reprezntacija naše skupine - rekao je golman Tome Pacovski.

S obzirom na to da brani u Mechelenu, a prije toga je bio član Beerschota, njegova riječ je zakon. Ipak on zna najbolje. Na pitanje kakvu su taktiku pripremili za utakmicu bez i malo razmišljanja je rekao:

- Prvenstveno ćemo se braniti, nema nam druge protiv njih.

U sjeni ovog i maksimirskog dvoboja sastaju se Škotska i Wales, dvije reprezentacije koje su već dignule ruke od SP-a.

No unatoč tome što ni jedni ni drugi neće vidjeti Brazil, zbog golema rivaliteta obje reprezentacije istrčat će s igračima koji nisu do kraja zaliječeni.

Najbolji je primjer Gareth Bale, koji nije potpuno fit, ali večeras će sigurno igrati u prvih 11.

‘Elf’ kod Borata, Finci u Gijonu

Najjače europske reprezentacije imaju danas u kvalifikacijama relativno lake protivnike. Njemačka će gostovati u Boratovu Kazahstanu, Španjolska će dočekati Finsku, Francuska Gruziju, a Nizozemska Estoniju. Portugal, pak, gostuje u Izraelu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • biberrr 22.03.2013.

    Najjača u grupi je Hrvatska,a Makedonci su nas umalo iznenadili u Zagrebu. Mislim da imaju šanse protiv Belgije i doma,i u gostima.Normalno ne smiju igrati previše otvoreno već na kontre,tada su najjači. U slučaju da uzmu Belgijancima 4 boda u međusobnim mečevima Makedonci su na korak do drugog mjesta u grupi.

  • 22.03.2013.

    atmosfera u ZG-u je takva da sam siguran u pobjedu, sve je prelijepo, na svakom autu neko obiljezje, na skoro svakom covjeku na cesti... Bas sam ispunjen nekim pozitivnim filingom :))

  • marin arsenal 22.03.2013.

    jel ovaj makedonski golman zna s kim igra sve u skupini??? :O belgijanci jesu dobri ali nisu bolji od nas

Komentiraj...
Vidi sve komentare