To je to što me zanima!

Makimirski travnjak kao nekad? Da, za 10 mil. kuna

Na ljeto se nešto mora učiniti. Sad baš nemamo vremena, ovdje igraju Dinamo i Lokomotiva, puno je to utakmica, kaže direktor stadiona Sakoman
Vidi originalni članak

Travnjak je sad ravan ostatku stadiona. Nekad je odskakao kvalitetom, ali sad se potpuno uklopio, rekao je direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman.
Kranovi i pozornica na koncertu U2-a prošlog su ljeta uništili drenažu i travnjak, koji se od toga još nije “oporavio”. I igrači i treneri žale se na teren maksimirskog stadiona.
- Dobro, stanje ipak nije alarmantno. No na ljeto se nešto mora učiniti. Sad nemamo dovoljno vremena, na Maksimiru igraju Dinamo i Lokomotiva, puno je to utakmica - kaže Sakoman.
Za travu se brine petnaestak ljudi, a rabe i desetak strojeva.
- Svaki dan radimo po najmanje osam sati da bismo osposobili travnjak za utakmicu. No sad će nam pomoći i ljepše vrijeme, pa bi uskoro to sve trebalo izgledati malo bolje - dodao je.
O novom travnjaku u Dinamu će odlučiti u dogovoru s Gradom.
- Ako Grad napokon planira sagraditi novi stadion, tad bi kupili novu travu koja bi izdržala godinu-dvije, da se 'pokrijemo’. Ali ako ne, onda nas u ljeto čeka velika investicija - rekao je Sakoman:
- Ako ne dobijemo jamstvo da će se stadion uskoro početi graditi, napravili bismo 'normalan’ travnjak, odnosno novu drenažu, navodnjavanje i grijanje terena. To danas više nije luksuz iako bi nas to stajalo oko deset milijuna kuna. Ali to je uključujući PDV i carinu. U Njemačkoj klubovi na nove travnjake ne moraju plaćati porez, mi moramo i zato je to toliko skupo - završio je Sakoman.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • appice 25.03.2010.

    Molim vas srušite to smeće koje je nekad bilo ponos i da j molim vas raspustite dinamo pa da bude amaterski9 klub pa da opet krene ispočetka jer ne mogu gledat sammira, ettoa i njima slične...

  • van_persie 25.03.2010.

    Šta fali ovom travnjaku...baš se lijepo uklapa u sve veće ruglo maksimirskih tribina....sramota za grad Zagreb, a i za cijelu Hrvatsku....Ako ne mogu napraviti normalan stadion, ne treba im ni trava!!

  • stari mudrac 25.03.2010.

    kaj, se zrušila tribina?

Komentiraj...
Vidi sve komentare