To je to što me zanima!

Maldini oslobođen optužbi za korupciju: Vjerovao sam u sud

Nekadašnji talijanski nogometaš i legenda Milana Paolo Maldini oslobođen je optužbi za korupciju i ilegalni upad u informatički sustav talijanske Porezne uprave
Vidi originalni članak

Legendarni kapetan Milana završio je na sudu u ožujku 2011. godine. Prema izvještajima talijanskih medija, optužnica ga je teretila da je podmitio djelatnika Porezne uprave Luciana Bressija kako bi izbjegao fiskalne kontrole i kako bi mogao ilegalno provesti transakciju novca prilikom kupovine nekretnine u Toskani.

Milansko tužiteljstvo je pokrenulo istragu protiv Maldinija u travnju 2010. nakon što je snimljen njegov telefonski razgovor s Bressijem koji je uhićen u lipnju prošle godine. Prema optužnici koja je osporena na sudu, 44-godišnji umirovljeni nogometaš je navodno tražio od Bressija da mu osigura podatke o Alessandru Paolu Baresiju, bratu svoga nekadašnjeg suigrača Franca, s kojim je želio sklopiti posao oko jedne  nekretnine.

Uz to, Maldini je prema riječima tužitelja uz Bressijevu pomoć provalio u informatički sustav Porezne uprave kako bi se dokopao željenih podataka.

- Ovo su bile teške tri godine, ali cijelo sam vrijeme imao vjere u pravosuđe i ovo je pravedan ishod jednog apsurdnog procesa - rekao je Maldini novinarima nakon oslobađajuće presude.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • bhb96 27.02.2013.

    Legenda :)

  • chelseaMG 27.02.2013.

    stvarno bi me začudilo da je i on korumpiran. on bar djeluje pošteno.

  • TomeMatan 27.02.2013.

    Legendarn Paolo Maldini, branič, 1984-2009 nakon Paola samo će njegov sin Christian moći nositi broj 3 ( rođ. 16. lipnja 1996 ).....Dame i Gospodo,na taj način AC Milan zahvaljuje svojim legendama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare