To je to što me zanima!

Mamić: Cico ima otvorenu ponudu, neka dođe pješke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Te sotone ruše hrvatski Dinamo i stvaraju Veliku Srbiju. Sotone su ukinule božićnicu, uskrsnicu, a ja plaćam porez, rekao je Mamić na konferenciji
Vidi originalni članak

Zajednički smo zaključili da Dinamu ne bismo mogli omogućiti da ide naprijed i dogovorno smo se rastali s Krunom. Strašno nam je teško jer je Jurčiću Dinamo više od života. On je jedini naš trener koji je dvije sezone za redom osvojio naslov prvaka i to još otežava rastanak, no nakon svega što se događalo u posljednje vrijeme tako je moralo biti. U glavi još nemamo ime novog trenera, ne možemo samo tako izvući ime iz rukava, otvorio je Zdravko Mamić konferenciju za novinare s temom smjene Krune Jurčića.
- Od Krunine ostavke nismo ni sa kim razgovarali, iako nas vrijeme opasno pritišće. Pričali smo ranije s Jurčevićem, ali Jura više nije kandidat. Ma u ovome trenutku nemamo ni jednog kandidata za klupu. Ali opet, sad su svi kandidati. Dinamo uvijek moraju voditi najbolji, najuspješniji i najkarizmatičniji treneri. Pa Dinamo je u Hrvatskoj više nego Inter u Italiji - priča Mamić.
Izvršni dopredsjednik ipak se okrenuo potencijalnim nasljednicima. U zadnje vrijeme spominjali su se Jurčević, Cico, Kuže...
- Ne bih sad o kronologiji kako je došlo do razlaza s Krunom. Dovoljno je kad vam kažem da nakon svega nemamo uvjeta za daljnju suradnju. Ma treneri su najveći problem našeg nogometa. Nama treba jedan trener koji će biti strah i trepet. Da ga igrači slijede kad on kaže da je crno, a bijelo je. Stranac? Teško bi on ovdje prošao. Teško je dovesti veliko ime zbog ambicija. Cico Kranjčar? Da, želim ga. On je legenda kluba, naša maskota. Pa neka krene pješke i preuzme taj svoj Dinamo. Kaže da nazovemo crnogorski savez. Neka ga on nazove, ja mislim da bi on to trebao. Da sam ja na njegovu mjestu već bih krenuo u Maksimir - otvorio je dušu Mamić.
Izvršni dopredsjednik dodirnuo se još nekih legendi kluba.
- Dođite! Žrtvujte se za Dinamo, to vrijedi za svakoga. Cico je samo primjer. Kad su svi digli ruke od Kužea, Dinamo i Mamić stali su iza njega kao nitko. Tako ga ni majka i otac ne bi podupirali. Ne treba mi njegovo popovanje sada. Neka i on dođe pješke. A ne da su im ispred nas Albanija ili Crna Gora. Soldo? Pa on je tražio posebnu plaću kao trener juniora. I onda je ispao heroj jer je okrenuo leđa - spomenuo je još jednog bivšeg Zdravko pa se opet vratio na 'tihu patnju'.
- Razgovarati s Jurčevićem bila je odgovornost. Nije on tražio 200.000 eura, ali je tražio lovu unaprijed. A onda pošalje Zoranu poruku da se sramimo, da je znao da smo takvi. A tko je on da tako razgovara s nama? Pa samo zbog lobističke snage Mamića on je tamo gdje jest. Da mogu birati, doveo bih Ivankovića. On je gospodin i trener. Dva puta sam ga izgubio, a to je pogreška - kaže Zdravko. Ponovno se okrenuo Cici.
- Naše prijateljstvo nije na nekoj genijalnoj razini, no Dinamo je iznad svega. Ne bih mu se petljao u posao ni ulazio u svlačionicu. Dođem samo kad gori. Ma ne mora dolaziti pješke, to je samo stilska figura. Nazvat ću ga sigurno, a može i on mene. Poanta priče je da trebamo takve ljude kao što su Cico i Zajec. Ne znam s kim ću prvo razgovarati. Već mjesecima ne znam, a kako ću sada u 24 sata - zaključio je Mamić na temu novog trenera. Na kraju se obrušio i na u njegovom svijetu neizostavne 'sotone', neprijatelje kluba i Hrvatske nakon navodnog pitanja iz Sabora o njegovom plaćanju preza.
- A ta sotona je ukinula hrvatskom čovjeku božićnicu, regres i uskrsnicu, i prava na porodiljne naknade, i prava na oplodnju i deset drugih stvari. Ne mogu se sad sjetiti svega. Ja sam jedini luđak koji ih naziva pravim imenom. Sotone ruše hrvatski Dinamo i stvaraju veliku Srbiju. A sad vas privatno molim. Pa pomozite tom Dinamu - završio je svoje izlaganje Mamić.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • -zZzbuNJeEeNi_ToNy- 20.05.2010.

    zekooo

  • crnilabud 20.05.2010.

    ,,,valjda je mislio na sdp!!

  • collino 20.05.2010.

    A zakaj ga ona spodoba od Andreisa ili kako se god prezivao ne tuži jer vrijeđa lik i dijelo njegove voljene Jace, Šeksa i one barabe Luke ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare