To je to što me zanima!

Mamić je složio osječki recept, napravit će tek jednu izmjenu

Zoran Mamić u Rusiji ne može računati samo na ozlijeđenog Moharramija, a Dinamo je današnji trening odradio na -7 stupnjeva Celzijusa. Ipak, sutra ih očekuju još hladniji vremenski uvjeti...
Vidi originalni članak

Dinamo sutra u hladnoj Rusiji nastavlja svoju uspješnu europsku priču. Nogometaši Zorana Mamića gostuju (18.55) kod sedmoplasirane momčadi ruske lige, Krasnodara. Zagrepčane ne očekuje jednostavan zadatak, Rusi su vrlo kvalitetna momčad, a u Krasnodaru ih očekuje snijeg i temperatura od čak -13 stupnjeva Celzijusa. No, Dinamo se već mogao pripremiti na tu hladnoću, današnji trening odradili su na -7 stupnjeva.

POGLEDAJTE VIDEO: Posljednji trening u Krasnodaru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zoran Mamić ovoga puta nema prevelike dvojbe oko početnog sastava, na put prema Rusiji poveo je čak 24 igrača, a van konkurencije je samo ozlijeđeni Sadegh Moharrami. No, Dinamo se ove zime kvalitetno pojačao na desnom boku (stigao Ristovski), pa je pitanje koliki je zapravo hendikep neigranje iranskog nogometaša.

Hrvatski prvak je u posljednjem kolu svladao (1-0) Osijek, a Zoran Mamić je dva dana poslije utakmice jasno poručio kako je "prvih 70-ak minuta iz velikog derbija dobra baza za sve ono što Dinamo treba pokazati i u Rusiji". I tu je trener Dinama bio točan, Krasnodar će biti još jedna zahtjevna stepenica na putu prema osmini finala Europske lige.

Uspješna predstava (barem uvodnih 70-ak minuta) pokazala je Zoranu Mamiću na koje se igrače trenutačno može osloniti, koji su prvotimci u pravoj formi, a na gotovo sve njih će računati i večeras. Dinamo će tako zaigrati u sustavu 4-1-4-1 s potpuno oporavljenim Livakovićem na golu, a ispred njega će biti četvorka Ristovski, Lauritsen, Theophile i Gvardiol.

Jedina ozbiljnija dvojba trenera Dinama muči na poziciji "šestice", hoće li tu prednost dobiti Kristijan Jakić ili mladi Bartol Franjić koji je u dvobojima protiv CSKA Moskve, Wolfsbergera, pa i Osijeka dokazao kako je dorastao zadatku. Ispred korektora vezne linije (Jakića ili Franjića) bit će Ivanušec (desno), Majer, Ademi (sredina) i Oršić (lijevo), dok će prednost u napadu opet dobiti Petković.

Vjerojatni sastav (4-1-4-1):

  • Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile, Gvardiol - Jakić (Franjić) - Ivanušec, Majer, Ademi, Oršić - Petković

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 18.02.2021.

    ako je slozil isto ko i protiv Bjelice i Osijeka lose mu se pise jer to je bilo dosta lose i 1-0 nije rezultat protiv Rusa, o.k bilo bi o.k kad bi to bila pobjeda ali nama treba bolja tekma u kojoj cemo bas sve sanse pogodit i pobjedit bar sa 2-0

  • krkonosebeskidi 18.02.2021.

    3:1 za njih uzvratna 1:1

  • IvicaHerman 18.02.2021.

    0:2💪💙💙💙💙💙⚽️⚽️💙💙💙💙💙💙💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare