To je to što me zanima!

Manchester City ponovno slavio, a Everton prvi put

U nedjeljnim utakmicama Premier lige Portsmouth Nike Kranjčara je izgubio doma od Cityja 1-0, a pobjede su ubilježili i Everton i Aston Villa
Vidi originalni članak

Manchester City i dalje ima stopostotan učinak u engleskoj Premier ligi. Do treće pobjede ove sezone “građani” su došli na gostovanju kod Portsmoutha koji je upravo u suprotnom ritmu od Cityja, zna isključivo za poraze. Nogometaši iz Manchestera pobijedili su s minimalnih 1-0, a junak utakmice je još jednom bio Emmanuel Adebayor. Cityjevo pojačanje, koje je ovog ljeta za 29 milijuna eura stiglo iz Arsenala, put do mreže je pronašlo u 30. minuti, nakon kornera.
Togoanac je golmana iz BiH Asmira Begovića matirao glavom na asistenciju Garetha Barryja. Adebayoru je to već treći gol u tri utakmice koliko je City odigrao ove sezone u Premier ligi. Prije toga je pogađao protiv Blackburna i Wolverhamptona. Hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar proveo je svih 90 minuta na travnjaku, ali ni četvrti put ove sezone nije spriječio poraz svoga kluba.
A Aston Ville je počela buditi nakon slabog starta sezone, u nedjelju je svladala Fulham 2-0. Klub iz Birminghama je na samom startu lige poražen na svom terenu od Wigana (1-0), a na to se nadovezalo i ispadanje u 4. pretkolu Europa lige u kojem je, na krilima našeg Nikice Jelavića, bolji bio bečki Rapid. No u međuvremenu je Villa srušila Liverpool u gostima, a u nedjelju je na Villa Parku pao i Fulham. Već u trećoj minuti je momčad Martina O'Neilla počastio John Pantsil koji je loptu glavom ugurao u vlastitu mrežu. Priču je u 59. minuti zaključio Gabriel Agbonlahor svojim prvim golom u sezoni.
Premijernu pobjedu ostvario je Everton, koji je teško stradao u prvom kolu, na svom terenu izgubivši od Arsenala sa 6-1. Potom ju je slomio i Burnley, a ni u nedjelju stvari nisu krenule dobro za Everton. Paul Scharner je u 57. minuti doveo Wigan u vodstvo, no stvari je na početak vratio Louis Saha pet minuta kasnije. Pobjedu Evertonu osigurao je u posljednjim sekundama Leighton Baines, pogotkom s bijele točke, čemu je prethodilo Boyceovo rušenje Joa.

PREMIERSHIP, 4. KOLO
PORTMOUTH - MANCHESTER CITY 0-1 (Adebayor 30)
EVERTON - WIGAN 2-1 (Saha 62, Baines 90-11m / Scharner 57)
ASTON VILLA - FULHAM 2-0 (Pantsil 3-ag, Agbonlahor 59)
U SUBOTU:
MANCHESTER UNITED - ARSENAL 2-1 (Rooney 59-11m, Diaby 64-ag / Aršavin 40)
TOTTENHAM - BIRMINGHAM 2-1 (Crouch 72, Lennon 90+5 / Bowyer 75)
BOLTON - LIVERPOOL 2-3 (Davies 33, Cohen 47 / Johnson 41, Torres 56, Gerrard 83)
BLACKBURN - WEST HAM 0-0
WOLVERHAMPTON - HULL CITY 1-1 (Stearman 46 / Geovanni 3)
STOKE - SUNDERLAND 1-0 (Kitson 43)
CHELSEA - BURNLEY 3-0 (Anelka 45, Ballack 47, A. Cole 52)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ghost_Rider 31.08.2009.

    i_am_genious jbg, da deda nema kura´c bio bi baba

  • Philly76 30.08.2009.

    da city nema adebyora bio bi k...c od ovce

Komentiraj...
Vidi sve komentare