To je to što me zanima!

Manchester City slavljem kod Swanseaja izborio LP '15/16.

'Građani' su pobijedili 4-2 te tako osigurali izravno mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone. Swansea će neovisno o rezultatu u posljednjem kolu sezonu završiti osmi
Vidi originalni članak

Nogometaši Manchester Cityja u pretposljednjem su kolu engleskog prvenstva slavili na gostovanju kod Swanseaja 4-2 te tako osigurali mjesto koje izravno vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. Swansea će pak neovisno o rezultatu u posljednjem kolu ovu sezonu završiti na osmom mjestu. 

Goste je u vodstvo pred 21.000 gledatelja u Walesu u 21. minuti doveo Yaya Toure nakon što se njegov udarac s ruba šesnaesterca odbio od Williamsa i prevario golmana Fabianskog. Bjelokošćanin je tako zabio i u svojoj trećoj utakmici zaredom protiv Swanseaja. City je povisio na 2-0 u 37. minuti preko Jamesa Milnera, koji je sjajno izbacio braniča i poslao loptu u suprotni kut.

Swansea ipak nije potpuno potonuo već je u samoj završnici poluvremena Gylfi Sigurdsson dao nadu smanjivši na 1-2 s ruba šesnaesterca nakon proigravanja Montera i Taylora

U 64. minuti Gomis je kaznio sve promašaje Cityja te zabio za 2-2, no radost domaćina trajala je samo deset minuta jer je Yaya Toure lijepo probio po desnoj strani i matirao Fabianskog u bliži donji kut. 

Momčad Garryja Monka nije se predavala ni tada već je u 85. minuti Gomis imao zicer za novo izjednačenje, ali Hart je njegov udarac odlično obranio.

Kada se činilo da će sve završiti 3-2 za goste, u prvoj minuti sučeve nadoknade pobjedu 'građana' potvrdio je Wilfried Bony, koji je svom bivšem klubu zabio lijep gol odbijanjem lopte od lijeve stative. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Glasaj za HSP1861 17.05.2015.

    Davno su osigurali.

  • Mlunko_1 17.05.2015.

    s yayom koji im je 60% momcadi su imali polovican uspjeh za prolazak grupe s tim da im je max. 1/8finale LP... bez tourea (koji vjerovatno odlazi) cini mi se da su se samo kvalificirali za jos jednu sramotu 2015/2016, a ne neki uspjeh... osim toga nije trebalo odigrat nesto ekstra dobro da bi se kvalificiralo u LP ove godine u PL jer je pomalo smjesna konkurencija

  • Stručni komentator 17.05.2015.

    pred 21 000 gledatelja, hahaha sramote! Bundesliga 2 se igra pred 30 000 gledatelja! A to što su se mesari kvalificirali u LP, je razlog da ostali klubovi Europe navijaju da ih dobiju u skupini jer su kanta za napucavanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare