To je to što me zanima!

United u 'remont': Na ljeto se rješavaju cijele jedne postave

Tužna je sudbina Berbatova. Prvi je strijelac lige, a kraj Rooneya i otkrića Chicarita, za njega mjesta neće biti. Alex će opet uspješno 'kemijati'. Kao i prethodnih 25 god.
Vidi originalni članak

Na početku sezone činilo se kako Alex Ferguson nema momčad za najveće stvari, no mnogi su se prevarili. Manchester United je nadomak osvajanja Premiershipa, a i u polufinalu su Lige prvaka. Ipak, na ljeto se ide u totalni remont, a Ferguson će se rješiti skoro jedne cijele postave. 

Već se umirovio Gary Neville. Na ljeto će kopačke o klin objesiti i Edwin van der Sar, a možda i Paul Scholes. Hargreavesa će ili prodati ili raskinuti ugovor s njim, a ista je situacija i s Owenom. Kuszczaku i Brownu istječu ugovori, ali Wes je cijeli život u Unitedu i uvijek je spreman uskočiti s klupe pa se ne zna njegov status. Gibson i Obertan su u nemilosti, a Anderson se nikako nije uspio dokazati u četiri godine na Old Traffordu. 

Najnevjerojatnija je sudbina Dmitra Berbatova. Prvi je strijelac lige, a uoči sezone priznao je kako se pripremio kao nikad dotad u karijeri. Često se spominje njegov odlazak, a kraj Rooneya i otkrića Chicarita, za njega mjesta neće biti. 

Na popisu želja ima puno imena

Krenimo s Lukom Modrićem. Nije skup kao neki poznatiji veznjaci na njegovoj poziciji, a bio bi idealan jer takvog  igrača United nema. U paketu s njim bi došao i Bale.

Na mjesto golmana 'crveni vragovi' žele Neuera iz Schalkea. Ako ga ne uspiju dovesti tu su Lloris (Lyon), Reina (Liverpool) i De Gea (Atletico M.). 

Rodwell iz Evertona je zapeo za oko mnogima, isto kao i Young iz Aston Ville. 

Engleski mediji još su spominjali moguće dolaske Forlana (Atletico M.), Gotzea (B.D.) i Van der Wiela (Ajax). 

Naravno, neće doći svi ovi igrači, možda samo dva-tri, ali u svakom slučaju United bi iduću sezonu mogao biti još i jači. Nema sumnje kako će Ferguson opet uspješno 'kemijati'. Kao i prethodnih 25 godina na istoj klupi.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • NikolaBozic 19.04.2011.

    sve je ovo medijska pompa to svima treba bit jasno ali nas navijace ako se pita trebalo bi novih mladih igraca svaka ti cast care (giggs)svaka ti cast care (schols) berbatov -ali vi ste svoje odradili ali manchester nikad nije puno triosio to je njihova politika malo plati a osvoji sto mozes

  • Kikooo_2 19.04.2011.

    Van der Saar ide u penziju, Gary Neville je već otišao, Owen Hargreaves i Michael Owen idu sigurno iz Uniteda, Scholes bi možda mogao ostati još jednu sezonu jer su u pregovorima, Anderson i Brown ostaju sigurno, a Berbatov ide u Bayern ili Juventus

  • user_66879 19.04.2011.

    a šta je sa onim beskucnikom sta su ga doveli? mislim da je i zabio jedan gol u kupu :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare