To je to što me zanima!

Mandžukić & Co.: Dinamov đilkoš najbolji je igrač lige

U ključnim utakmicama u borbi za naslov igrala su čak šestorica igra iz Dinamove omladinske škole: Tomečak, Badelj, Lovren, Barbarić, Bišćan...
Vidi originalni članak

Ćiro je rekao da je slavonski “đilkoš”, razni stručnjaci pričali su da ima previše mušica. No u odnosu na početke u Dinamu, Mario Mandžukić danas je sasvim drugi nogometaš. Reprezentativni napadač prvo je ime HNL-a, s Kalinićem se bori za titulu najboljeg strijelca, oboje su stali na 15 golova.
- Ma to je najmanje važno. Sigurno zbog toga neću nekom ne dodati loptu ako je u boljoj poziciji za gol od mene. Važno je da mi pobjeđujemo. Pitali su me i zašto nisam pucao penal, ali nije mi važno biti prvi strijelac - kazao je Mandžukić. Na prvoj utakmici finala Kupa protiv Hajduka prošle srijede dobio je tri šava na potkoljenici. Na početku utakmice protiv Slaven Belupa u nedjelju su mu pukli, ali Mandžo je izdržao i igrao do kraja utakmice.
- Važno je da smo proslavili naslov prvaka. No nema opuštanja, moramo ozbiljno odraditi uzvratnu utakmicu finala Kupa.
O odlasku iz Maksimira ne želi pričati, iako kaže da o tome razmišlja. Bez obzira na svjetsku financijsku krizu, Mandžukića želi desetak europskih klubova, a Dinamo ga neće prodati za manje od 12 milijuna eura. I Jurčić kaže da treba poštivati igračevu želju za odlaskom pa je, čini se, rastanak sve bliži. No i ako ode, navijači bi utjehu mogli naći u “domaćem” Dinamu. Već ove sezone zablistali su Ivan Tomečak, Milan Badelj i Dejan Lovren. Na pragu prve momčadi je i Tomislav Barbarić, a iz Lokomotive bi se sljedeće sezone Jurčićevoj momčadi mogli priključiti mladi Kramarić, Havojić, Pivarić...
- Zaslužili smo ovako lijep kraj, ali dodatni plus na ovaj naslov su mladi igrači koji su pokazali velik potencijal. To je smisao našeg rada. Ali glad za trofejima ostaje, igrat ću još dugo, dok me ne potjeraju - rekao je Tomislav Butina.
Čelnici “modrih” odlučili su da će odsad barem desetak igrača seniorske momčadi morati biti iz omladinske škole. Igrači koji znaju što znači igrati u Dinamu.
- Živim svoj san, samo ovo sam želio od sedme godine, odnosno moga prvog treninga u Dinamu. Sada me svi pozdravljaju, prepoznaju i moram priznati da je lijep osjećaj - izjavio je mladi Tomečak (19) nakon što je debitirao za prvu momčad “modrih”.
- Sve se isplatilo, svaki trening, svako uklizavanje, svaka kap znoja... - dodao je Dejan Lovren.

TKO JE SVE POMOGAO DINAMU DA POSTANE PRVAK?
ANTE PALIĆ PRVI IZNENADIO HAJDUK
U 10. kolu Hajduk je izgubio od novaka u Prvoj HNL Croatije iz Sesveta 1-0. Momčad je vodio Vučević, a Hajduku je sjajnim golom presudio najbolji igrač Sesvećana, Antun Palić.
PAVLIČIĆ 'OTEO' BODOVE U 89. MINUTI
Hajduk je u Vinkovcima protiv Cibalije igrao vrlo dobro, vodio je 1-0. No u 89. minuti Pavličić je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara pogodio gornji kut Subašićeva gola i Hajduku “oteo” dva važna boda.
JOSIP BARIŠIĆ NAJAVIO HADUKOV PAD
Splićani su u Gradskom vrtu igrali odlično, imali nekolikmo sjajnih prilika, ali nisu zabili, Osijekova obrana je izdržala sve nalete. Promašaje “bijelih” kaznio je napadač Josip Barišić 15 minuta prije kraja utakmice.
SMREKAR NA POLUDU ZA SLAVLJE VARTEKSA
Varteks je kolo prije izgubio od Dinama u Varaždinu 6-2. Na Poljudu su očekivali lak posao i nastavak borbe za naslov prvaka s “modrima”, ali su Varaždinci pobijedili 1-0. Hajdukov “krvnik” na Poljudu bio je Matija Smrekar.
AHMAD SHARBINI U ZADNJOJ MINUTI
Hajduk je na Kantridi poveo 1-0, a do kraja je ostalo još 15-ak minuta. Alen Pamić zabio je za 1-1, a u zadnjoj minuti utakmice Ahmad Sharbini zabio je za pobjedu Rijeke 2-1.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nixxx 19.05.2009.

    Tomečak, Badelj, Lovren - sve Dinamova škola. Dolaze i mlađi i konačno mi je drago da će većina prvih 11 biti domaći dečki. Jer nema smisla trošiti pare na igrače kao što su Morales, Sammir, Ibanez, Slepička i dr., koji jesu dobri dečki, ali nisu kvaliteta koja je bila presudna u domaćoj ligi. Bolje da se lova s kojom su svi oni kupljeni stavila na hrpu pa kupila jedna ili dvije ekstra klase koje bi možda bila prevaga za igranje Lige prvaka, a ne da se pomoću njih osvaja domaće prvenstvo i kup. Jer to sigurno mogu osvojiti i domaći igrači. Premalo se ulaže u mlade domaće dečke. Ja sam Dinamovac, ali evo vam primjera Hajduka. Da su prije 5 godina uzeli izlaznu generaciju svojih juniora, sada bi imali vrhunsku momčad. A oni su dovodili Živkoviće, Tudore i dr. kojima uopće više nije stalo do nogometa već do \"zajebancije\", a ionako u 5 zadnjih godina nisu ništa osvojili.

  • Hrvatska 19.05.2009.

    Mandžo je car i samo se nadam da još neće otići...

  • Silvaa 19.05.2009.

    Još dok nam se vrate Pivarić,Poljak i Vrsaljko iz Lokomotive, jer oni nisu ništa lošiji od Badelja,Tomečaka i ostale škvadre sa kvarta ... još dovedu Vidu tako da bi on mogo činit stoperski par budučnosti sa Barbarićem il Domagoja gurnut na bek pa Lovren ipak na stopera ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare