To je to što me zanima!

'Maradona je zabio rukom, a nisu ga ovako napadali!'

Menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger nazvao je Uefinu odluku da pokrene disciplinski postupak protiv Eduarda “lovom na vještice”
Vidi originalni članak

Situacija se naravno odnosi na uzvratni dvoboj 4. pretkola Lige prvaka između Arsenala i Celtica i Eduardovo simuliranje jedanaesterca iz 27. minute, radi čega bi hrvatski reprezentativac mogao dobiti dvije utakmice zabrane nastupa.
- To je lov na vještice, a što drugo? Ako pogledate sve utakmice u Europi svakog tjedna dat ću vam najmanje deset primjera gdje Uefa može optužiti igrača. Diego Maradona zabio je gol rukom protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu i njega nitko nije optužio. Branit ćemo našeg igrača i poduzeti sve što možemo – rezolutan je bio Wenger u izjavi koju prenosi Sun.
- Ja sam 100% protiv simulacije, ali ovakva je situacija totalna sramota. Nećemo prihvatiti način na koji je UEFA tretirala ovaj slučaj. Sve je shvaćeno preemotivno. Ovaj slučaj vode mediji i emocijama nošen Škotski nogometni savez. Škoti rade u Uefi. Ovaj je slučaj zato osjetljiviji jer oni imaju utjecaja ondje. Hoće li sada biti optužen i svaki branič koji pokuša prevariti suca? Zašto ne? Koliko braniča hvata napadača za majicu. To je također pokušaj prevare suca i zašto onda ne bismo i njih optužili? Ako želite, mogu uzeti za primjer situacije samo iz utakmice sa Celticom. Bilo je takvih slučajeva na obje strane, pa zašto ne sve optužiti?
Francuski strateg ljutit je i što UEFA raspravlja o ovom slučaju iako je sudac tijekom utakmice donio odluku o cijelom incidentu. Wenger je to nazvao opasnim presedanom.
- Mislim da se može dabatirati da li je bio penal ili ne, ali Uefa u ovom slučaju neće raspravljati o tome već je li Eduardo varalica ili ne. S time se ne mogu složiti jer i nakon gledanja snimke teško se može doći do zaključka. Cijeli život se borim protiv varanja i vidio sam očitih primjera u kojima nisu intervenirali - zaključio je francuski strateg.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • JAX 29.08.2009.

    na maradonu nisu toliko lajali zato sto onda nije bila tako napredna tehnologija

  • Frane-Zadar 29.08.2009.

    UEFA,srami se!

  • dell boy 29.08.2009.

    Naporni ste vise sa ovim!!! ovo je bilo prije 7 dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare