To je to što me zanima!

Maradona: 'Mali genijalci' kao Luka i Sneijder rano su ispali

Diego Maradona žali što na Euru dominira snaga ispred vještine, i krivo mu je zbog ranog završetka turnira za "omalene genijalace" poput Modrića, Sneijdera i Aršavina
Vidi originalni članak

U svojoj redovitoj kolumni koju Maradona piše za The Times of India, Argentinac je konstatirao da su Nijemci favoriti za naslov jer uz mladost i talent u svojoj momčadi posjeduju i snagu koja dominira natjecanjem.

- Lako je se diviti Njemačkoj. Imaju mladost, talent i snagu i definitivno su favoriti protiv Grčke. Inače je Europsko prvenstvo do sada ponudilo prevlast snage i čvrstine u odnosu na nogometnu vještinu. Napadači poput Marija Gomeza, Zlatana Ibrahimovića, Cristiana Ronalda i Andyja Carolla zabijali su pogotke prvenstveno zahvaljujući svojoj fizičkoj snazi i dominaciji u visini i čvrstini. Žao mi je da su se neki omaleni genijalci poput Hrvata Luke Modrića, Nizozemca Wesleya Sneijdera i Rusa Andreja Aršavina prerano oprostili od natjecanja - ocijenio je Maradona koji ipak u svojoj najavi nije Grke ostavio bez izgleda protiv "elfa".

- Fernando Santos je svjestan da pred sobom ima priliku života. Ako je 300 Grka u bitki kod Termopila moglo zaustaviti 10.000 Perzijanaca onda sigurno imaju šanse u omjeru 11-11 s Njemačkom. Već su napravili jedno čudo protiv Rusije i time su udvostručili ionako visoki moral u momčadi. Nijemci su puni elana, mladi i snažni, a Grci su stariji i iskusniji. Premda ne dvojim da će se Grci herojski boriti, moje je mišljenje da će Njemačka na koncu ipak trijumfirati - zaključuje Maradona.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 3niti 22.06.2012.

    kad je pričao o snazi napadača i njihovom načinu igre u postizanju golova zaboravio je Mandžu..

  • mariokempes 22.06.2012.

    dobro diego govori

  • Mandžo17 22.06.2012.

    Sad će mu Platini naplatit kaznu kad ovo pročita

Komentiraj...
Vidi sve komentare