To je to što me zanima!

Maratonac teturao i srušio se, a nitko mu nije htio pomoći...

SRAMOTA U AUSTRALIJI Iscrpljeni škotski maratonac Callum Hawkins kolabirao je po isteku dva sata utrke na Igrama Commonwealtha, a nitko od gledatelja ni liječnika nije mu priskočio u pomoć
Vidi originalni članak

Škotski atletičar Callum Hawkins (25) stradao je samo dva i pol kilometra prije cilja maratona na Igrama Commonwealtha u Gold Coastu u Australiji.

Hawkinsa, dotad vodećeg u utrci, tijelo je na kraju 40. kilometra počelo izdavati. Srušio se na jednom zavoju, pridigao, potom se primio za ogradu na mostu, a na koncu je, nakon što je prošao oznaku za 40 kilometara, udario glavom o ogradu i kolabirao.

 

To samo po sebi i nije neka senzacija u maratonu, jednoj od najtežih sportskih disciplina. No tragedija je u tome što je Škot ležao pokraj skupine ljudi i gotovo dvije minute nitko mu nije ni pokušao pomoći. Dapače, neki od gledatelja fotografirali su ga?!

"To se nije smjelo dogoditi. Liječnička ekipa i organizacijski odbor Igara mora odgovoriti na važna pitanja" napisala je na Twitteru Britanka Paula Radcliffe, svjetska rekorderka u maratonu.

- To je sramota, zabrinut sam za njegovo zdravlje - kazao je u prijenosu Steve Cram, bivši srednjoprugaš i komentator BBC-a, dodavši:

 

- Žao mi je što gledate ovo kod kuće. Gdje je pobogu pomoć? Ne mogu samo čekati u cilju, imaju radiovezu.

Izvršni direktor Igara Mark Peters ispričao se atletičaru, rekavši kako su mu ponudili svu potrebnu liječničku pomoć. Nema sumnje, samo ona je stigla s nekoliko minuta zakašnjenja...

 
Idi na 24sata

Komentari 20

  • 15.04.2018.

    svatko mu je treba o pomoći kajvi su to ljudi?

  • fallout2 15.04.2018.

    jeste sigurni da ovo nije u hrvatskoj snimljeno ?

  • EdgarAllanP 15.04.2018.

    e novinari samo da je senzacija pa makar i laz i neinformiranost.. sjedi 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare