To je to što me zanima!

"March Madness" završio velikim slavljem Kansasa

U finalu američke sveučilišne NCAA lige košarkaši Kansasa su nakon produžetka pobijedili Memphis i osvojili prvi naslov prvaka nakon 20 godina
Vidi originalni članak

Slavne 1988., kada je sveučilište Kansas posljednji put pokorilo svijet američke sveučilišne košarke, vođa momčadi bio je Danny Manning. Tada 22-godišnji mladić kasnije je napravio veliku karijeru u NBA ligi, a danas je ponovno u Kansasu, ali ovoga puta u ulozi pomoćnog trenera. I opet je osvojio naslov, s tom razlikom da su 20 godina poslije neki novi klinci u glavnim ulogama.
Jedan od tih klinaca je Mario Chalmers, koji je tricom dvije sekunde prije kraja izjednačio na 63-63 i odveo utakmicu u produžetak. Nema nikave sumnje, šut njegove karijere...
- Čim sam loptu izbacio iz dlana, osjetio sam da ima dobru putanju i da će ući - rekao je Chambers, koji je završio s 18 koševa.
- Lopta je završila u rukama našeg najčuvanijeg igrača, ali ni to ga nije spriječilo da pogodi taj šut - pričao je nakon utakmice oduševljeni trener Kansasa Bill Self.
A samo dvije minute prije kraja Memphis je imao sve u svojim rukama. Imali su 60-51 i raspucanog Derricka Rosea, koji je u tom razdoblju ubacio 14 od svojih ukupno 18 poena. No u završnici je Kansas napravio seriju 12-3, koja je završila baš Chambersovom tricom. U produžetku je Kansas dominirao i Memphisu više nije mogao pomoći ni Rose, vjerojatni prvi izbor ovogodišnjeg drafta, pogotovo nakon što su promašili niz slobodnih bacanja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Toma 08.04.2008.

    A kad će posebna rubrika sveučilišne košarke! Oćemo znat sve o Kansasu

Komentiraj...
Vidi sve komentare