To je to što me zanima!

Marijan Buljat: Eduardo da Silva me pitao za savjet

Nogometaš Dinama Marijan Buljat izvan terena je proveo šest mjeseci zbog loma fibule lijeve noge, a ozlijedio ga je na treningu - Eduardo
Vidi originalni članak

Dinamo je  u siječnju prošle godine tek počeo pripreme. Na Hitrec-Kacianu igrale su dvije momčadi. Eduardo je uklizao Marijanu Buljatu i slomio mu fibulu lijeve noge. Istu takvu ozljedu sad ima hrvatski napadač.
- Ništa mu ne zamjeram, događa se. Eduardo je bio u većem šoku od mene - pričao je tada Buljat.
U znak podrške Eduardo je nakon toga na utakmicama nosio podgaće na koje je napisao “Buki, mi smo uz tebe”. Svaki gol poslije Eduardo je slavio pokazujući taj natpis.
- Gledao sam utakmicu i odmah se sjetio svoje ozljede. Gotovo sam zaplakao - rekao je Buljat.
Već je jučer nazvao Eduarda.
- Pružio sam mu podršku, obojicu je 'napalo’ u dvije godine.
Dudu se od bivšeg suigrača raspitivao kakav je oporavak.
- Prepričao sam mu kako je meni bilo. Najvažnija je u svemu podrška. Zahvaljujem obitelji, prijateljima i navijačima što su bili uz mene kad mi je bilo najteže. A psihološka barijera nestala je 20-ak dana nakon povratka na teren.

FAZE BULJATOVA OPORAVKA
1. POSTOPERATIVNO RAZDOBLJE
Marijana Buljata u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju operirao je dr. Tomislav Vlahović. Prvih pet tjedana bilo je najteže, hodao je uz pomoć štaka i nije smio oslanjati se na lijevu nogu.

2. REHABILITACIJA, LAGANO TRČANJE
Nakon što je mogao stati na lijevu nogu, Buljat je počeo rehabilitaciju. Svaki je dan išao na masaže i po 3-4 sata jačao mišiće. Ta faza trajala je gotovo dva mjeseca.

3. NORMALNO TRČANJE, RAD S LOPTOM
Nepuna četiri mjeseca od loma noge Buljat je počeo trenirati i s loptom, ne samo trčati, ali još ne punim intenzitetom. Nakon šest mjeseci oporavka bio je potpuno zdrav i spreman.



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare