To je to što me zanima!

Mario Brkljača je na tragu dueta Biliškov - Demirović

Prodaja rezervnog igrača za pola milijuna eura više nego što si platio nakon samo pola godine apsolutno se može nazvati vrhunskim poslom
Vidi originalni članak

Najavljeni transfer Marija Brkljače u Cagliari neće ući u krug najunosnijih Hajdukovih prodaja, no zato će sigurno biti vrlo visoko na listi isplativih ulaganja. Na Poljud je Brkljača stigao zimus, nakon neuspjelog transfera u Chievo, a Jako Andabak dogovorio je da se za njega plati odšteta Zagrebu od 300.000 eura. Dugo je Andabak trpio kritike na račun Brkljače, jer je bivši igrač Zagreba na Poljud stigao ozlijeđen. Tri mjeseca sanirao je bolna leđa, pred kraj prošle sezone upisao svega tri nastupa, a ni početkom ove nije se uspio nametnuti za mjesto u momčadi.
Nije ni čudo da se čelnicima Hajduka vratio osmjeh na lice kada je stigla ponuda Cagliarija, koji je za Brkljaču Hajduku voljan platiti odštetu od čak 850 tisuća eura. Hajduk će tako za samo šest mjeseci na pričuvnom zadnjem veznom zaraditi preko 500 tisuća eura, što se može smatrati više nego dobrim poslovnim potezom.
No transferi "kupi jeftino – prodaj skupo" ipak su rijetkost u povijesti Hajduka, koji nije znao dobro unovčiti čak ni svoje reprezentativce. Na Poljudu su se uglavnom razbacivali novcem i momčad slagali od skupo plaćenih starih i uglavnom isluženih igrača, koje kasnije nisu mogli čak ni darovati. I transferi nogometnih bisera Kranjčara i Rukavine uglavnom napunili bankovne račune svima osim Hajduku.
Jedan od najisplativijih transfera u povijesti Hajduka je onaj Marina Biliškova. U ljeto 1998. došao je iz niželigaša Uskoka za 40 tisuća maraka i nakon samo jedne odigrane sezone otišao u Wolfsburg za čak 1,7 milijuna. Vrlo isplativ bio je i transfer Enesa Demirovića, koji je početkom 1998. doveden za stotinjak tisuća maraka odštete slovenskoj Gorici. Nakon samo 17 odigranih utakmica prodan je u turski Adanaspor za okruglo milijun maraka.

ISPLATILI SU SE I ŠERIĆ I SKOKO
Nisu bijeli loše prošli ni sa aktualnim prvotimcima Antom Šerićem i Josipom Skokom. Obojicu su za mali novac doveli iz Australije, a kasnije ih dobro prodali. Šerića Veroni za dva milijuna eura, a Skoku Genku za milijun. Obojica su se vratila, opet su u Splitu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Sakitus 06.08.2009.

    on je na redu sad za ZMAJ MAKARSKA

  • luckystrike 06.08.2009.

    Aj napokon dobra vjest što se tiče Hajduka,još 21 igrač i onda sastavljanje momčadi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare