To je to što me zanima!

Marseille dobio Nantes i izbio na sami vrh ljestvice

Klasnić je odigrao 88 minuta protiv Marseillea u porazu na gostovanju. Nova tri boda lansirala su Marseille na prvo mjesto u Le Championnatu
Vidi originalni članak

S tri osvojena boda nakon pobjede 2-0 na svom terenu protiv Nantesa, Marseille je preuzeo vrh ljestvice francuskog nogometnog prvenstva. Tako će i ostati ne uspije li Lyon u nedjeljnom susretu protiv Sochauxa prekinuti niz od tri utakmice bez punoga plijena. Kako bilo, Marseille je svoj dio posla obavio, baš kao što je to koji sat ranije pošlo za rukom i Bordeauxu protiv Le Havrea.
Sve najvažnije na Velodromeu zbilo se od 55. do 59. minute utakmice, kada su u skoku glavama precizni bili Civelli i Brandao. Klasnić se nije našao u izglednim prilikama, dva je puta uhvaćen u zaleđu, a njegove dvije lopte upućene suigračima (Vainqueur i N'Daw) nisu kapitalizirane. Bila je ovo sedma uzastopna utakmica Nantesa u kojoj nisu uspjeli doći do tri boda, a Ivan Klasnić odigrao je 88 minuta.
Bordeaux je s uvjerljivih 3-0 slavio na gostovanju kod Le Havrea, čime su i 'žirondinci' na temelju bolje gol razlike na vrhu prestigli Lyon unatoč jednakom broju bodova. Strijelci za momčad Laurenta Blanca bili su Yoan Gourcuff, Souleymane Diawara i Wendel.
Monaco je slavio na gostovanju kod Nancyja pogotkom Korejca Park Chu-Younga, a svi hrvatski nogometaši (Dario Šimić, Jerko Leko i Nikola Pokrivač) u redovima momčadi iz Kneževine odigrali su svih devedeset minuta.
Najefikasniju utakmicu kola u Nici su odigrali istoimeni domaćini i Caen. Završilo je podjelom bodova (2-2), a gosti iz Caena su kraj dočekali s deset igrača radi isključenja Gregoryja Lece u 82. minuti. Loic Remy i Olivier Echouafni zabili su za Nicu, dok su za Caen strijelci bili Vincent Hognon (autogol) Nicolas Seube.

LE CHAMPIONNAT, 29. KOLO

MARSEILLE - NANTES 2-0 (Civelli 55, Brandao 59)
AUXERRE - LE MANS 2-0 (Jelen 9, Dudka 22)
LE HAVRE - BORDEAUX 0-3 (Gourcuff 10, Diawara 58, Wendel 88)
LILLE - GRENOBLE 2-1 (Bastos 12-11m, Vittek 40 / Paillot 90)
NANCY - MONACO 0-1 (Park 70)
NICE - CAEN 2-2 (Remy 7, Echouafni 88 / Gogon 64-ag, Seube 75)
RENNES - VALENCIENNES 0-0

TABLICA: Marseille 55, Bordeaux 53, Lyon 53 (-1), Lille 52, PSG 52 (-1), Toulouse 49 (-1), Rennes 48, Nice 41...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare