To je to što me zanima!

Osudili ga: Javier Mascherano dobio je godinu dana zatvora!

Mascheranov odvjetnik David Anieto na sudu u Barceloni zatražio je da se zatvora preinači u novčanu kaznu što će vjerojatno biti odobreno. Javier neće iza rešetaka
Vidi originalni članak

Javier Mascherano za dva slučaja izbjegavanja plaćanja poreza iz 2011. i 2012. dobio je godinu dana zatvora, no vjerojatno neće provesti ni dan iza rešetaka.

Njegov odvjetnik David Anieto zatražio je da se nogometašu Barcelone kazna zatvora preinači u novčanu kaznu što će vjerojatno biti odobreno.

Mascherano je na sudu u Barceloni priznao utaju 1,5 milijuna eura poreza. Prema španjolskim zakonima, optuženici koji su dobili do dvije godine zatvora ne moraju služiti kaznu u zatvoru ako se ne radi o zločinu povezanom s nasiljem.

Argentinac je ranije uplatio puni iznos poreza koji je utajio. Sudac ga je dodatno kaznio s 815.000 eura. Mascherano se obratio javnosti pismom.

- Ja sam sportaš i ne znam puno o porezima i legalnim stvarima. To su za mene komplicirane stvari. Bio sam pošten i odgovoran, poštivao sam klubove za koje sam igrao i zemlje u kojima sam živio. Iz svega ovoga izaći ću još jači - napisao je.

Nije Mascherano jedini koji u Barceloni ima problema sa shvaćanjem "kompliciranih stvari" oko poreza. Leo Messi čeka suđenje u svibnju zbog utaje poreza, a zbog iste stvari Neymara sumnjiče u Brazilu te su mu u rodnoj državi "zamrznuli" imovinu.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • Zašto 23.01.2016.

    Pa kako ih nije sramota . . . Mjesecna placa mu je ko kad netko dobije na lotu i onda radi utaju poreza . . . A jos mi je taj tip antipatican za razliku od Messija ! ! !

  • strmi007 22.01.2016.

    Ja ne vjerujem u ovo.Barcelona je sveti klub,jedini pošteni klub u nogometu i njeni igrači su svetci.Ovo je sve Perez namjestio

  • PT 22.01.2016.

    Argentinci i porez....zanimljivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare