To je to što me zanima!

Raketa se pohvalio s trofejem i naklonio se navijačima Seville

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić teren je napustio u 46. minuti kao žrtva taktičke zamjene svog trenera. Umjesto njega ušao je stoper Jeremy Mathieu
Vidi originalni članak

Iako se činilo da bi moglo doći do iznenađenja u finalu španjolskog kupa Kralja, Barcelona se pobrinula da to tako ne bude.

Aktualni prvaci Španjolske ostali su bez Mascherana u 36. minuti utakmice, no Sevilla nije imala snage niti sa igračem više ugroziti 'blaugranu'. Njihova nervoza došla je do izražaja u 92. minuti kad je Argentinac Ever Banega zaradio crveni karton.

Ušlo se u produžetke što je bolje 'sjelo' Kataloncima jer u 97. minuti dolaze do vodstva golom Jordija Albe. U 121. minuti Sevillin stoper Carrico dobiva drugi žuti karton, a čitavu stvar zaključuje Brazilac Neymar golom u 122. minuti. Kod oba je gola asistirao najbolji igrač svijeta, Leo Messi. 

Palo je ukupno 16 kartona (13 žutih, 3 crvena) gdje je su Andalužani odigrali agresivnije nego inače čemu svjedoči i 31 prekršaj s njihove strane. Kao u najboljim HNL danima Hajduka i Dinama...

'Nije bilo moguće sve osvojiti'

- Imali smo prilika, ali nije bilo svježine. Mogli smo do pobjede. Čestitamo Barci na pobjedi, ai i svojim igračima kao i cijeloj Seville. Ponosan sam što smo napravili ove sezone. Sljedeći korak je iskorak u Ligi prvaka. Želimo ponoviti ove uspjehe i pomaknuti naše limite - rekao je trener Seville, Unai Emery. 

Njegov kolega s druge strane također je dao svoje viđenje utakmice:

- Uistinu teška utakmica, posebno kada smo na terenu morali igrati s deset igrača protiv Seville. Napredovali smo u obrambenom aspektu i sve što smo raditi u Primeri nam je pomoglo u Kupu - započeo je Luis Enrique pa nastavio:

Nemamo kome što dokazivati. Ovi su dečki osvojiti puno trofeja s različitim trenerima. Nemam pritužbe na njih. Imali smo izazov kakav nitko drugi nije imao, a to je bilo osvojiti sve, no to nije bilo moguće, završava trener pobjedničke momčadi.

Mascheranova žrtva bio je i Rakitić

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić teren je napustio u 46. minuti kao žrtva taktičke zamjene svog trenera. Umjesto njega ušao je stoper Jeremy Mathieu, budući da je Mascherano isključen deset minuta prije kraja prve dionice zbog faula nad Gameirom.

- Kup je naš! Sjajna ekipa, veliki timski rad! Navijači Seville imaju moju podršku - objavio je na Facebooku Raketa kojem nije teško pao rani i neplanski izlazak iz igre nakon samo jednog poluvremena. Ipak, riječ je o igraču koji je odigrao najviše utakmica za Barcelonu ove sezone (57).

Idi na 24sata

Komentari 32

  • dobardan222 23.05.2016.

    cestitke

  • A BIG LEGEND 23.05.2016.

    Sigurno ovaj trofej posvecuje supruzi jer bez nje dakako to nebi bilo moguce

  • ROBA68 23.05.2016.

    ma bolje da je izašao kako je tekma bila oštra mogu se još i povrijediti, ovakve bolje za nasu repku

Komentiraj...
Vidi sve komentare