To je to što me zanima!

Matjaž Kek je na udaru: Nije zaslužio da njime ‘brišu pod’

Već sam rekao što mislim o osobnim medijskim obračunavanjima, rekao nam je Matjaž Kek. Joško Jeličić ga je žestoko kritizirao u HRT-ovoj emisiji Stadion nakon derbija
Vidi originalni članak

Teški dani za Matjaža Keka na Kvarneru. Izgubio je s Rijekom prvi put nakon sedam mjeseci, a na meti je žestokih kritika. Bila je to baš žestoka pljuska za Riječane u Maksimiru. Kek, kad gubi, onda ne gubi minimalno nego mu momčad strada. U zadnja tri poraza, među kojima su dva od Dinama, ima gol-razliku 0-10.

- Kriv sam za poraz u Maksimiru. Neka me smijene ako to žele učiniti. Preuzimam odgovornost za ono što se dogodilo u Zagrebu - rekao je u jednom od intervjua nakon poraza u Maksimiru slovenski strateg.

Kritiziraju Keka posljednja tri dana i znani i neznani. Svakako da su najjače odjeknule kritike koje mu je u ponedjeljak navečer iz studija emisije “Stadion” na HRT-u odaslao njihov stručni analitičar Joško Jeličić. Gledatelji vole Jeline analize, on je bridak i uvijek govori ono što misli, sviđalo se to nekome ili ne. Jeličić se obrušio na Matjaža Keka nakon teškog poraza u Zagrebu. Smatra kako je od početka u derbiju slovenski trener imao potpuno krivu taktiku.

- Rijeku ne vodi trener koji može osvajati trofeje. Vidio sam utakmicu dvojice trenera od kojih je jedan želio pobijediti, a drugi je bio prevelik ziheraš i vodio se mišlju da ne izgubi utakmicu - prenio je svoja razmišljanja Jeličić pa nastavio:

- Imam veliko poštovanje prema Keku i njegovim dosadašnjim rezultatima, ali s obzirom na ulaganja uskoro će se tražiti pravi trofej. Mislim da njegova nogometna ideja ne osvaja trofeje. Nije da on to ne želi, nego ne zna. Ne bira igrače koji to mogu provesti.

Matjaž Kek nam se jučer javio, ali nije imao komentara.

- Već sam rekao što mislim o osobnim medijskim obračunavanjima. Nisam to gledao. Zaboravio sam Dinamo, okrenuli smo se Hajduku - rekao nam je trener Rijeke.

Kek je u ove tri godine napravio velike stvari na klupi Rijeke. Osvojio je Kup, dvaput je odveo momčad u skupinu Europske lige. Dvaput je završio iza Dinama u HNL-u, završit će očito i treći put, ali je za većinu toga što je dosad napravio na Kvarneru zaslužio pohvale. Nije zaslužio da njime “brišu pod”. Damir Mišković vjeruje da Rijeka s Kekom ima svijetlu budućnost.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • El Tractor 24.02.2016.

    Novi Štico, tako je i on komentirao, pa kad je dobio šansu osramotio se naveliko...

  • croaticum 24.02.2016.

    Kek je za Rijeku kao Klopp za Dortmund, ovi nase sveznalice ne znaju nista drugo nego pljuvati po drugim.

  • lstojcic 24.02.2016.

    Jeličić i njemu slični lako komentiraju sa mekane fotelje u studiju a njihov trenerski domet i rad uopće nije poznat.Laprdati je jedno a biti uz teren i svoju momčad sasvim nešto drugo.Da je Kek na ovoj utakmici polučio dobar rezultat baš me zanima kakvi bi bili komentari ovih " stručnjaka " u sjeni koji sve znaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare