To je to što me zanima!

Matu Pavića trenirala i sestra, nogometna ljubav mu je Juve

MALI S BATERIJA Splitski tenisač, a nije iz Puta Firula. Mate Pavić (24) je tenisač s Baterija, tek nekoliko blokova dalje od ‘ulice šampiona’, koju su proslavili Ivanišević, Pilić, Ančić...
Vidi originalni članak

Tenis sam počeo trenirati s tri-četiri godine. Otac Jakov i sestra Nađa bili su u tenisu, pa sam često bio kod njih na treningu. I malo po malo i ja sam počeo udarati lopticu, rekao je Mate Pavić.

Rođen je u Splitu, no njegova teniska priča nije počela u Putu Firula. Mate je s Baterija, tek nekoliko blokova dalje. On je lopticu počeo nabijati na terenima kod bolnice. Jedno vrijeme trenirala ga je baš sestra Nađa. Putovala je s Matom i na turnire.

Odličan kao junior

- Bila je 290. tenisačica, no zaustavila ju je ozljeda - rekao je Pavić.

Nađa je bila uz njega kao navijačica u ovosezonskom Wimbledonu, a u All England Club došla je i druga Matina sestra Matea. Mate je kao junior bio sjajan tenisač, među deset najboljih na svijetu, a vrhunac je bio osvajanje juniorskog Wimbledona u parovima 2011. s Englezom Morganom.

- To je bilo prekrasno, pogotovo jer sam naslov osvojio na svoj rođendan - istaknuo je Pavić.

Godinu kasnije dobio je pozivnicu za Zagreb Indoors, a s Ivanom Dodigom došao je do finala. Mate je paralelno gurao i karijeru u singlu, no uskoro se okrenuo igranju parovima jer je mogao nastupati na najvećim turnirima.

Osvojio US Open

I to se pokazalo kao odličan potez. Mati je u singlu najbolji plasman bio 295. mjesto iz 2013., dok je nakon finala ovogodišnjeg Wimbledona postao 18. igrač svijeta u paru.

- Ponosan sam, finale Wimbledona velika je stvar - kaže Mate.

U paru je osvojio šest turnira, a još je 12 puta bio u finalu. Prošle godine s Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open u mješovitim parovima. Prije početka turnira nisu se niti poznavali, a dva tjedna kasnije podignuli su trofej.

Ovogodišnji Wimbledon pokazao je da Hrvatska ima odlične igrače u parovima, osim Pavića tu su Škugor i Mektić, koji su došli do polufinala, a to je odlična vijest za Davis Cup izbornika Željka Krajana. Potrebno je samo da sjedne s Pavićem kako bi razriješili nesuglasice jer Pavić treba reprezentaciji.

Pavić izvan tenisa? Obožava nogomet.

- Navijam za Juventus - kaže Mate.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • simunicevdom 17.07.2017.

    Bravo momcino

Komentiraj...
Vidi sve komentare