To je to što me zanima!

Medveščaku za KHL treba 10 milijuna eura i mala pomoć

Medveščak želi u KHL. Rok za prikupljanje potrebnog novca je 1. travnja, a pomoći je obećao i Aleksandar Medvjedjev, predsjednik KHL-a i drugi čovjek Gazproma
Vidi originalni članak

Medveščak već ispunjava većinu uvjeta za igranje u KHL-u, Ledena dvorana može primiti 8000 ljudi, Arena čak 16.000. Navijači su odlični, a i momčad je već dovoljno dobra. Nedostaje tek novac. Ako se do 1. travnja iduće godine osigura 10 milijuna eura, Medveščak može odmah nastupati u KHL-u, rekao je Aleksandar Medvjedjev, predsjednik KHL-a.

Taj novac za Medveščak ipak moraju pronaći Rusi, a budući da je Medvjedjev ujedno i drugi čovjek energetskog diva Gazproma, vrlo lako bi se moglo dogoditi da dobar dio novca dođe baš iz tog izvora.  

- Rusi su svjesni da na našem tržištu tog novca nema i vjerujem da će neke njihove tvrtke pronaći interes da ulažu u Hrvatsku, odnosno, nas - istaknuo je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

- Pomogli smo financijski i slovačkom Levu, pomoći ćemo i Medveščaku - dodao je Medvjedjev.

U utrci za KHL su i momčadi iz Milana, Salzburga, Beča i Bratislave.

- Znamo za druge kandidate, ali oni nas ne zabrinjavaju. Medvjedjev mi je rekao da je Medveščak već gotov projekt, da momčadi trebaju samo pojačanja i da već sutra možemo igrati u KHL-u - istaknuo je Damir Gojanović.


Idi na 24sata

Komentari 31

  • biberrr 20.12.2011.

    Hokej je najbrži i najatraktivniji momčadski sport. Igranje Medveščaka u KHL-u bi ga dodatno populariziralo u Hrvatskoj,osnovalo bi se još hokejaških klubova i u budućnosti bismo imali i dobru hokejašku reprezentaciju. Ono što je nogomet na ljetnoj Olimpijadi,to,pa još i više je hokej na zimskoj Olimpijadi. Nadam se da ću doživiti da jednom gledamo i hrvatsku reprezentaciju na Olimpijadi.

  • biberrr 20.12.2011.

    Zašto Hrvatska ne bi mogla imati jedan klub u najjačoj europskoj ligi? 10 miljuna eura nije tako veliki novac,treba samo naći jake sponzore. Političari svake godine maznu stotine miljuna eura,neka se samo dio toga vrati u sport i ne treba se brinuti.

  • tsar 19.12.2011.

    zasto je po nekima khl previse ?? evo zapea mi je ovaj komentar kako je khl previse, i ebel je jedna od losijih liga...kad bi medvescak usa u ebel od ove ekipe ostao bi samo kristan jer objektivno jedino on moze igrat u khlu i banham...ovo ostalo nije ta razina...dosli bi puno jaci, brzi, bolji igraci....tako da nemozes rec bolje da neidu u khl... a sta se tice organiziranja utakmica...pa to se sredi tako da igraju seriju utakmica doma, pa seriju u gostima...nebi stalno putovali zg-rusija...nego bi se i po 20-ak dana zadrzali u rusiji...slicno kao i nhl kad krene gostujuca turneja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare