To je to što me zanima!

Melzer izbacio Đokovića, Nadal bez izgubljenog seta

Najveće iznenađenje četvrtfinala Rolland Garrosa priredio je Austrijanac Jurgen Melzer koji je slavio nad Novakom Đokovićem nakon zaostatka od 2-0
Vidi originalni članak

Poznata su sva četiri polufinalista Roland Garrosa. Za proboj u finale igrat će Čeh Tomaš Berdych i Šveđanin Robin Söderling, te Španjolac Rafael Nadal i Austrijanac Jürgen Melzer. Nakon što su Berdych i Söderling mjesto među posljednja četiri osigurali još u utorak, u srijedu je prvi svoj dio posla obavio Nadal, a potom i Melzer u maratonskoj pobjedi protiv trećeg nositelja, Srbina Novaka Đokovića. Slavio je Melzer, vrativši se iz ponora, konačnu pobjedu 3-6, 2-6, 6-2, 7-6(3), 6-4 iskoristivši treću meč-loptu na svoj servis. Mogao je, i trebao, već prvu da nije lagani forhend, nakon dobroga napada, smjestio u mrežu. Uslijedile su potom i dvije neiskorištene break-prilike srpskoga tenisača, koji je svoj početni udarac u posljednjem setu izgubio kod 4-4. Melzeru je polufinale Roland Garrosa uspjeh karijere kada su u pitanju Grand Slam turniri. Nikada do sada nije niti na jednom od njih došao tako daleko, točnije, nije igrao niti četvrtfinale, a sada ga čeka četverostruki osvajač French Opena protiv kojeg u dva sučeljavanja nije uzeo niti seta. Inače, bio je ovo treći međusobni ogled trećeg i 27. tenisača svijeta i prva Melzerova pobjeda u njima. Ostvarena je nakon četiri sata i 15 minuta teniske borbe.



NADAL I DALJE BEZ IZGUBLJENOG SETA


Bez izgubljenoga seta Španjolac Rafael Nadal pobijedio je sunarodnjaka Nicolasa Almagra i plasirao se u polufinale Roland Garrosa. Bilo je 7-6(2), 7-6(3), 6-4 za ljevorukog drugog nositelja u pohodu na petu krunu najboljeg na pariškoj zemlji. Meč je trajao dva sata i 35 minuta. Nakon što je Almagro poveo 3-0 Nadal se odmah vratio u meč, pa je rasplet prvoga seta viđen u trinaestoj igri. U potpunosti je njome dominirao favorizirani igrač ovoga meča, ali i cijeloga turnira ostavivši 19. nositelja na tek dva osvojena poena. Jedan više pripao je Almagru u tie-breaku drugoga seta. Ponovno je Nadal bio sigurniji u najvažnijim trenucima meča, a ponovno je Almagro ostao bez odgovora na njegove jake i precizne lopte. S dva osvojena seta Nadal je nastavio igrati na sebi svojstven način i pritiskati suparnika s kojim, nakon ovogodišnjeg četvrtfinala Roland Garrosa, ima savršenih 7-0 u međusobnim ogledima. Jedan takav nalet rezultirao je breakom, a potom i servis-igrom Nadala za proboj u polufinale kojeg je lani po prvi puta u karijeri na Roland Garrosu propustio. Druga meč-lopta bila je Nadalova i dobitna, pa se drugi nositelj turnira našao među posljednja četiri. I dalje nitko ove godine na turniru kojeg je osvajao 2005., 2006., 2007. i 2008., protiv njega nije osvojio niti seta. Podsjetimo da je prošle godine najboljeg španjolskog tenisača u osmini finala svladao Robin Söderling, prekinuvši njegov niz od 31 uzastopne pobjede na French Openu. Još uvijek je jedini koji ga je uspio ondje svladati.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • rodbina 02.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • rodbina 02.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • arsenalcro 02.06.2010.

    Čilić će razbit noleta u splitu, ovaj neće znat što ga je snašlo!!Živio rođo

Komentiraj...
Vidi sve komentare