To je to što me zanima!

Menadžeri love talentirane nogometaše na Facebooku!

Iako je u Engleskoj strogo zabranjeno da agenti pregovaraju s igračima mlađim od 16 godina, na internetu se pokušava zaobići takva pravila...
Vidi originalni članak

Dok kod nas menadžeri vode klubove, a ponekad i cijelu ligu, u Engleskoj se svim silama bore protiv te 'napasti'. Donijeli su odredbu da niti jedan menadžer ne smije pregovarati s igračem mlađim od 16 godina, a posebna pravila postoje u svim razgovorima menadžera i igrača. No niti u jednoj odredbi ne stoji objašnjenje što se događa ukoliko se kontakt dogodi na - Facebooku.
Upravo na taj način engleski menadžeri su doskočili zabranama i restrikcijama. I ne koriste se samo Facebookom, već i MySpaceom, Bebom... Engleskom nogometnom savezu (FA) stiglo je već nekoliko pritužbi iz klubova baš zbog ove prakse.
- To je sramotno ponašanje, koje baca mrlju na sve nas koji se profesionalno bavimo ovim poslom - rekao je Colin Gordon, menadžer koji, između ostalih, 'drži' i Thea Walcotta.
Raznorazni menadžeri mladim igračima šalju zahtjeve za prijateljstvo, kroz razgovore se s njima zbližavaju i nude im svoje menadžerske usluge. Naivni klinci navodno su u nekoliko situacija na taj način i pristali potpisati ugovore.
- Normalna praksa bila bi da se u dogovor uključe igrač, njegovi roditelji, ali i omladinska škola kluba u kojem igrač igra. Ovako je zapravo sve više ili manje ilegalno - tvrdi menadžer Gordon.
U FA-u uglavnom nemoćno sliježu ramenima. Žele se boriti protiv toga, ali kako nekome zabraniti da se služi Facebookom?

Idi na 24sata

Komentari 1

  • chevaper 14.08.2009.

    ahahah majko mila zamisli scene na fejsu arsene wengere wants to add you as a friend :D pa po bi na guzicu sa stolice :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare