To je to što me zanima!

Messi promašivao, Sammirov Getafe zadržao Barçu na 'nuli'

Barcelona je na gostovanju kod Getafea uputila čak 23 udarca prema golu, ali samo su dva završila u okviru. Čvrsti domaćini odolijevali su napadima i izborili velikih 0-0
Vidi originalni članak

Barcelona je posustala. Nakon osam pobjeda u nizu momčad Luisa Enriquea "nasukala" se u Getafeu gdje nije uspjela zabiti gol te je tako i drugi put ove sezone odigrala remi bez golova, 0-0.

Teško je i pobrojati koliko je šansi "blaugrana" zapucala, ponajviše Lionel Messi. U 17. minuti Argentinac se izborio za prostor za šut u šesnaestercu nakon što su Rakitiću blokirali pokušaj, ali lopta je bila mlaka, baš kao i cijela Barcelona u ovoj utakmici.

Ipak, i takvu je bezidejnost u napadu na obje strane mogao prekinuti glavni sudac Iñaki Bikandi Garrido da je sudio barem jedno od dva sumnjiva igranja rukom u šesnaestercu Lafite odnosno Danija Alvesa u 20. i 21. minuti. Odlučio je sudac da penala neće biti, a bijes tribina navukao je i još jednom kontroverznom odlukom u nadoknadi. No prije toga morao je Bravo spašavati Barcelonu u 33. minuti nakon što je Lafita potegnuo "bombu" s desetak metara iskosa.

U drugom dijelu Xavi i Messi nisu uspjeli zabiti iz izglednih pozicija, a Leo je zatresao i spojnicu iz slobodnjaka u 52. minuti. Potom su dvojica hrvatskih reprezentativaca izašla iz igre; Sammir u 62. minuti, a Rakitić četiri minute poslije. I kad je istjecala sudačka nadoknada, napadač Getafea Álvarez izašao je sam pred Brava, no u tom trenutku Bikandi Garrido svirao je kraj.

Barcelona tako ostaje četiri boda iza Reala i tri ispred Atlética koji je može dostići dobije li u nedjelju Villarreal, a Getafe je na 12. poziciji.

Primera, 15. kolo

  • Getafe - Barcelona 0-0
Idi na 24sata

Komentari 212

  • Froot Loops 14.12.2014.

    Neću branit barcu ali je sramota da kad se kiki baca u 16-tercu ko riba na suhom odmah je penal a kad ovaj s rukom spusti loptu onda ništa ali nema veze bit će bolje visca el barca

  • lopovi od 1902 14.12.2014.

    Sve je ovo deja vu iz 2011/12... nema ama bas nikakve razlike, kad ne ide dobijes "penal" , smijes dati gol iz zaleda, mozes udarati protivnike bez sankcija, tvom protivniku ce se suditi zaleda kad nisu, tvom protivniku ce se ponistavati golovi, itd.... samo me interesira dali ce kao i tad na kraju sezone najbolji igrač lige i najbolji trener biti iz redova drugoplasirane momcadi, a ti kao prvak imas najbolju sezonu ikad... eto toliko ti vrijedi tako "osvojena" liga, nisu ljudi slijepi....

  • AnteG 14.12.2014.

    ne može ovaj hobit više spojiti 2 dobre tekme za redom ako u jednoj igra protiv jačeg protivnika kao što je PSG! Jednostavno ne može.

Komentiraj...
Vidi sve komentare